zmajaz -> RE: nuhalna svetlina (5.1.2009 17:04:59)
|
Jaz sem bila tako v 1. kot v 2. nosečnosti na NS v Rogaški pri dr. Franiču in sem bila obakrat zelo zadovoljna. V Domžalah nisem bila nikoli, tako da ti pa ne znam primerjati, če so kakšne razlike - aja edino to, da ti da dr. Franič samo eno slikco z UZ, v Domžalah sem pa slišala, da jih dobiš več. Je pa spet res, da NS ne gremo zarad slikc. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ti pa ravno tako posname tudi CD, če ga želiš in doplačaš. dr. Franič na NS izmeri nuhalno svetilino, seveda, pogleda, ali se vidi nosna kost, ki je baje zelo pomembna, izmeri velikost otročka od trtice do vrha glave in velikost mehurja, pogleda in posluša srček, prešteje prstke na nogah in rokah - tiste, ki se pač vidijo, in pa pogleda možgane. Nato ti pa na podlagi tvoje starosti in z UZ prodobljenih podatkov izračuna tveganje za Downov sindrom, Edwardov sindrom in Patauov sindrom (trisomije 21, 18 in 13). Da ti tudi izvid in ti vse lepo razloži. To bi bilo približno to - upam, da nisem kaj pozabila.
|
|
|
|