brancin ali orada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ljiljana -> brancin ali orada (5.1.2009 11:27:21)

prosila bi za kaksen enostaven recept za brancina ali orado. Sem neizkusena z ribami in ker jutri pridejo gostje ne bi rada, da izvisim. Hvala, hvala, hvala.......




Hope2 -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 11:48:32)

Jaz jih spečem v pečici. Gor dam sol, kako rezino limone, zraven ribe še vejico rožmarina in mal olivnega olja. čim bolj enostavno, brez kompliciranja, nobene vegete, rdeče paprike ali kakih drugih čudnih zelišč in začimb. Zraven ponudiš krompir v oblicah ali pa ga spečeš skupaj z ribo. čE JE RIBA MALA, potem jaz krompir najprej skuham do polovice in potem dodam k ribi. Rožmarin dam v tem primeru tudi k krompirju.




Akil -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 12:51:31)

IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana

prosila bi za kaksen enostaven recept za brancina ali orado. Sem neizkusena z ribami in ker jutri pridejo gostje ne bi rada, da izvisim. Hvala, hvala, hvala.......


Če imaš možnost žara, so tam najboljše. Jaz navijam za brancina!!!!
Če imaš žar pa takole: Čiste ribice natreš s soljo in jo vržeš na vroč žar- pečeš približno 15 minut na vsaki strani.  Že prej si pripravi polivko: česen in peteršilj na drobno narežeš in poliješ z olivnim oljem.  Še vroče ribice poliješ s to mešanico in položiš na pladenj. Zraven ponudiš ponfri, ali pa kuhan krompir v kosu. Obvezno (za nas dalmatince) mora biti zraven blitva!
No tako jo mi že od nekdaj pripravljamo. Ribe še nisem pekla v pečici, moram poskusit




Hope2 -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 12:58:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Akil
Ribe še nisem pekla v pečici, moram poskusit



Še zdaleč ni tako fino kot iz žara, samo v teh zimskih dneh pri minus še pa još, ni druge[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




ljiljana -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 13:10:30)

žara nimam, koliko casa in na koliksni temp. pa v pečici in ali moram dati dosti olja ali lahko samo pomažem z oljem. Joj kako sem neumna za te ribe... hvala in lep pozdrav, m.




Hope2 -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 13:41:00)

samo pomaži z oljem. jaz pečem vse na okoli 180 stopinj. če imajo ribe glavo, potem so pečene, ko oči izstopijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], drugače pa jih malo probaj in sicer tako, da na hrbtu, zgoraj,  tam ko je dolga plavut z nožem ali vilico malo zapičiš (vzporedno z kostjo) in probaš za par mm dvignit. če gre od kosti je pečeno. Joj upam, da si razumela, kaj sem zdaj napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pa drugič ob takih prilikah kuhaj preizkušene recepte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. ali pa en dan prej speči 1 ribo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




uršika*** -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 14:17:43)

Da se ti ne bo riba prijela lahko daš na pekač peki papir, pa potem samo enkrat vmes ribo obrneš, da se zapeče še po drugi strani.
Sploh pa to ni nobena velika umetnost.
Ribo enostavno natreš s soljo, vegeto, česnom, poprom, rezinami limone, pač kar ti odgovarja, jo položoš na pekač s pekipapirjem in jo malo pokapaš z oljem. Pečeš lahko pri 200 stopinjah, pol urce in bodo zagotovo dovolj pečene. Ne skrbi, bo vse naredila pečica namesto tebe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. Zraven daš pa lahko navaden kuhan krompir, če ne boš imela prostora v pečici, ali pa z blitvo, peteršiljev krompir,..




Gina -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 15:36:31)

Jaz jih spečem pa kar na plinu (beri na olju) in so slastne. Najbrž si že kupila očiščene, če ne jih moraš še očistit prej.
Malo jih posolim, pomokam iz vseh strani, vržem v srednje vroče olje, raje bolj vroče kot manj, potem pa pečem toliko časa na eni strani, da so že rahlo hrustljave, potem ap še na drugi strani, kjer ponavadi traja malo manj časa. To je to.
Zraven postrežeš česen s peteršiljem, lahko narediš tržaško omako, lahko ta česen že prej k ribam vržeš.

Ful dobro paše zraven krompir in blitva. Naši obožujejo.

Meni ribe iz pečice niso tolk dobre, ker so take, kot bi bile kuhane. Sploh enkrat, ko sem jih v foliji delala, tisto je pa bilo prav bljak za moj okus.

Aja, razlika med orado in brancinom. Orada ima malo več mesa in je posledično za malenkost bolj sočna. Okus imata zelo podoben. Jaz ne maram zelo "namočenih" reči, zato mi je skoraj malenkost boljši brancin. oba sta pa ene najboljših rib za moj okus.




katra55 -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 16:20:01)

Jaz jo delam po tem receptu zraven pa blitvo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




uršika*** -> RE: brancin ali orada (6.1.2009 19:16:32)

Meni ribe iz pečice niso tolk dobre, ker so take, kot bi bile kuhane. Sploh enkrat, ko sem jih v foliji delala, tisto je pa bilo prav bljak za moj okus.


Zato, ker imaš prenizko temperaturo v pečici se ti kuhajo namesto zapečejo- sploh pa v foliji.
Se pa strinjam, da so najboljše pečene na žaru ali pa na plinu na kakšni teflonski ponvi.




Stran: [1]