Gina -> RE: brancin ali orada (5.1.2009 15:36:31)
|
Jaz jih spečem pa kar na plinu (beri na olju) in so slastne. Najbrž si že kupila očiščene, če ne jih moraš še očistit prej. Malo jih posolim, pomokam iz vseh strani, vržem v srednje vroče olje, raje bolj vroče kot manj, potem pa pečem toliko časa na eni strani, da so že rahlo hrustljave, potem ap še na drugi strani, kjer ponavadi traja malo manj časa. To je to. Zraven postrežeš česen s peteršiljem, lahko narediš tržaško omako, lahko ta česen že prej k ribam vržeš. Ful dobro paše zraven krompir in blitva. Naši obožujejo. Meni ribe iz pečice niso tolk dobre, ker so take, kot bi bile kuhane. Sploh enkrat, ko sem jih v foliji delala, tisto je pa bilo prav bljak za moj okus. Aja, razlika med orado in brancinom. Orada ima malo več mesa in je posledično za malenkost bolj sočna. Okus imata zelo podoben. Jaz ne maram zelo "namočenih" reči, zato mi je skoraj malenkost boljši brancin. oba sta pa ene najboljših rib za moj okus.
|
|
|
|