Kremna cvetačna juha! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

MIAAA30 -> Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 11:00:28)

Pozdravljene,

kupila sem cvetačko in por sedaj bi pa rada naredila kremno cvetačno juho pa ne vem kako. Mi lahko katera pomaga, kako jo ve naredite?

Hvala in lp

miaaaaaaaaaaaa

Mikica -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 11:09:01)

V lonec daš nacvetkano cvetačo in narezan por, lahko še kakšen krompir zraven. Soliš, popraš, poljubno začiniš. Ko je kuhano, vzameš palični mešalnik in zmiksaš, na koncu dodaš še malo kisle smetane.

MIAAA30 -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 11:10:51)

hvala mikica,

ima še katera kakšno idejo, mogoče še kako zelenjavo ki gre zraven?

hubi -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 11:46:53)

Brokoli

Maxica -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 12:10:31)

Jaz naredim tako, da najprej mal čez polovico skuham na koščke narezan krompir, nato pa dodam par cvetov brokolija in par cvetov cvetače (ali pa samo eno ali drugo), skuham do konca, solim, popram, nato zmiksam s paličnim mešalnikom, ponavadi odlijem na stran odvečno vodo, ker sicer pride prevodeno in jo dodam po potrebi ter dam še žlico kisle smetane.

Lea70 -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 12:16:22)

Lahko daš tudi kakšen korenček, da juha ne bo preveč "bela". Drugače pa najprej na olivnem olju prepražim malo čebule, pa česen, dodam na koščke narezano cvetaco, brokoli korenček, pa še to malo prepražim, zalijem z vodo ali juho. Ko to povre dodam na koščke narezan krompir in vse začimbe. Ko se skuha zmiksam. Kislo smetano pa si vsak doda po svojih želja.

uršika*** -> RE: Kremna cvetačna juha! (5.1.2009 14:23:37)

Jaz cvetačo in krompir narežem na kocke in dam kuhati v pol vode+pol mleka, da ostane cvetača lepa bela. Ko je kuhano polovico cvetače in krompirja zmiksam, polovico pa pustim celo. Če je premalo gosta juha jo še malo podmetem, dodam še tekočo smetano in je zelo dobra kremna juhica s celimi koščki krompirja in cvetače.
Seveda lahko dodaš še ostalo zelenjavo po želji, ampak meni je tko najboljša.

kalbo -> RE: Kremna cvetačna juha! (6.1.2009 11:08:45)

Na maslu prepražiš malo česna, dodaš na manjše kose narezan krompir in nacvetkano cvatačo. Ko je cvetača kuhana, pol cvetače vzameš ven, ostalo zmiksaš s paličnim, daš cvetačo nazaj, dosoliš, dodaš peteršilj in fertik.

kaya2007 -> RE: Kremna cvetačna juha! (9.1.2009 17:41:36)

jaz zelenjavo kuham v pol vode in pol sladke smetane. na koncu zmiksam s paličnim. kuham pa ponavadi cvetačo, korenje, bučo, sladek krompir...za zgostitev pa dodam kakšen krompirček

Stran: [1]