Starsi in bozicno/novoletna voscila (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Ayo -> Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 16:53:57)

Letos prvic za novega leta dan nisem poklicala mamo in voscila.
To pa zato, ker to naredim vsako leto JAZ, za bozic in za novo leto, pa sem rekla letos bom pocakala, da poklice ona.
In namesto tega mi v petek, 2.1. brat, ki zivi z mamo, poslje sporocilo, da ce je vse ok in da kako to da nisem voscila. [sm=zmeden.gif]
Sem se naredila francoza in sem klicala sele danes, ampak ne kao za voscilo, kar tako malo za 5 min. pa ni nic rekla.

Ne vem, ali morajo biti zmeraj otroci, ki naredijo prvo potezo? [sm=zmeden.gif]
Kako izgledajo taksna voscila pri vas?

Jaz se z mojo mamo nikoli nisem razumela in se tudi ne bom. Ona se sedaj, ko sem samostojna in financno bolje preskrbljena kot so bili moji starsi, obnasa kot da sem njen dolznik za celo zivljenje.
Jaz pa se s tem ne strinjam in bolj ko se tako obnasa, manj volje imam, da pomagam...

Gina -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 17:02:32)

Tukaj ne gre za novoletno voščilo, se meni zdi. Pri nas recimo pokliče kdor pač pokliče. Enkrat eden, drugič drugi. Ne vem če se kdo v familiji sprašuje, zakaj eden ni poklical ker bi kao moral ravno on poklicat. Niti ne vem, če kdo čuti dolžnost,d a ravno on kliče.
Najbrž gre pri tebi za globje reči, v katerih vidiš vse še bolj črno kot je, ker so ti očitno dali občutek, da moraš ti klicat, pa se še kar krivo počutiš, ker nisi, kljub temu, da razumsko veš, da je to brez veze.

A veš, nihče ti ne more dajat občutka, da si njegov dolžnik, če ti tega občutka ne sprejmeš. Glej iz pozitivne reči, ne bodi pesimistična, zrihtaj si življenje in živi za lepe trentuke, tudi s starši, če pa teh trenutkov ni, potem se pač ne sekiraj preveč, pa živi svoj lajf bolj ali manj mimo njih.

Pi-kica 1 -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 17:04:48)

Pri nas vedno moj mož pokliče opolnoči oboje starše  in jim vošči, potem da še meni telefon in jim še jaz voščim. Ko sem bila še samska, sem tudi jaz klicala. Ampak če bi jaz slučajno pozabila, bi me pa gotovo oče poklical. A jaz imam moja starša neizmerno rada, ju spoštujem in cenim, tako da mi je voščit v veselje. Tistim, s katerimi se pa ne razumem, pa jih niti ne kličem. niti jim ne voščim.

Čupka -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 17:49:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Letos prvic za novega leta dan nisem poklicala mamo in voscila.
To pa zato, ker to naredim vsako leto JAZ, za bozic in za novo leto, pa sem rekla letos bom pocakala, da poklice ona.
In namesto tega mi v petek, 2.1. brat, ki zivi z mamo, poslje sporocilo, da ce je vse ok in da kako to da nisem voscila. [sm=zmeden.gif]
Sem se naredila francoza in sem klicala sele danes, ampak ne kao za voscilo, kar tako malo za 5 min. pa ni nic rekla.

Ne vem, ali morajo biti zmeraj otroci, ki naredijo prvo potezo? [sm=zmeden.gif]

Jaz se z mojo mamo nikoli nisem razumela in se tudi ne bom. Ona se sedaj, ko sem samostojna in financno bolje preskrbljena kot so bili moji starsi, obnasa kot da sem njen dolznik za celo zivljenje.
Jaz pa se s tem ne strinjam in bolj ko se tako obnasa, manj volje imam, da pomagam...

Veš, Gina ima verjetno prav.

Kaj pa če imaš bolj ti občutek, da se do tebe obnaša kot da si njen dolžnik? imaš mogoče zaradi česa slabo vest? Ali pa imaš ti občutek, da bi ji mogla nekako povrnit, kar je "naredila" zate?
Kaj pa če bi enostavno pozabila vse, kar je bilo, oziroma česar ni bilo, in enostavno poklicala in voščila, ker bi ti to več kot očitno pomenilo manjši napor, kot ti ga povzorča sedaj tole mozganje in tuhtanje...
Očitno ti vendarle ni čisto vseeno za tvojo mami in za vajin odnos. In mislim da je kujanenj v takih primerih povsem nepotrebno. Še vedno je tvoja mami in ti njena hči...

Ayo -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 19:14:24)

Ne ne, ni to samo moj obcutek.

Enkrat mi je ocitala, da namesto, da grem na dopust, bi lahko njej dala denar. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Pa ji skos nekaj posojam...

Letos sem bila za bratov RD ful radodarna (itak sem za vsa darila zmeraj, tudi iz raznih potovanj vedno prinesem kaj), pa sem zato dala manj za bozicek...no in mi je to ocitala. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Pa se bi lahko nastevala in nastevala...

In kr odkenslat je ne morem, ker ja, se vedno je moja mama in jaz njena hci. Je pa res, da so taksna in drugacna voscila bolj obveznost, kot pa zadovoljstvo.

Navsezadnje, jaz bi ful rada mamo, s katero bi bile kot prijateljice in se imele rade...ampak ce tega ze v mladosti ni bilo, nikoli ne bo. Zal. [sm=smiley13.gif]

Rožica I -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 20:43:42)

Napravi kot čutiš, ampak potem ne imej slabega občutka. Oz če imaš slab občutek zaradi tega, pač napravi tako, da bo tebi ok, pa magari to pomeni, da jim voščiš.
Ko boš sama popolnoma sprejela svoje občutke in stala za posledicami, bodo tudi drugi tako gledali na vse skupaj.
Še zmeraj pa lahko urediš odnos z mamo, ampak na način, da jo sprejmeš z vsemi napakami in jo ne obsojaš več. Res, da to ne pomeni, da boš dobila ljubečo mater, ampak da se ne boš žrla zaradi nje in tega, da ti nikoli ni znala bit prijateljica. Sprejmi jo in rešila boš sebe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! (Ni čist tako simple, kot se sliši, je pa vseeno možno!)

Čupka -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 21:09:22)

Ne ne, ni to samo moj obcutek.

Enkrat mi je ocitala, da namesto, da grem na dopust, bi lahko njej dala denar. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Pa ji skos nekaj posojam...

Letos sem bila za bratov RD ful radodarna (itak sem za vsa darila zmeraj, tudi iz raznih potovanj vedno prinesem kaj), pa sem zato dala manj za bozicek...no in mi je to ocitala. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Pa se bi lahko nastevala in nastevala...

In kr odkenslat je ne morem, ker ja, se vedno je moja mama in jaz njena hci. Je pa res, da so taksna in drugacna voscila bolj obveznost, kot pa zadovoljstvo.

Navsezadnje, jaz bi ful rada mamo, s katero bi bile kot prijateljice in se imele rade...ampak ce tega ze v mladosti ni bilo, nikoli ne bo. Zal. [sm=smiley13.gif]

Oh joj, ja, potem pa res ni ravno simpl rešit te zadeve. Je pa težko svetovat in se vživet v situacijo, ki je ne poznam.
Potem je najboljše verjetno, da slediš svojim občutkom in da imaš sama pred sabo čisto vest. Verjemi vase in v svoje odločitve in si ne beli glave, ali si naredila prav ali ne.
Mami je pa lahko hudo žal, da počasi izgublja svojo hči in njeno ljubezen!

Anonimen -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 21:14:09)

Ce mi je za voscit voscim, ce ne, pa tudi nevoscim na tak nacin, da je kristalno jasno, da nimam te zelje.
Kaj cem, malo kruto, ampak tako je. Mogoce bi bilo bolj diplomatsko nekaj glumit, ampak se mi zdi, da bi mi to vzelo vec casa in energije kot "grdo" obnasanje.

tweed -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 22:03:52)

Pri nas pokličem jaz tasta in taščo ali pa tast k nam, potem si pa vsi voščimo. To pa zato, ker je tašča malo (ali malo bolj) vraževerna in po izročilu mora prvi ali poklicati ali priti na obisk moški. In če pokličem ob 0:05, sem garantirano prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa mi sploh ni odveč...

Kerensa* -> RE: Starsi in bozicno/novoletna voscila (4.1.2009 22:50:06)

Dokler je bila moja mama še živa, sva si telefonirali ob priliki. Ne nujno minuto čez polnoč in ne nujno ena od naju prva, ampak pač takrat, ko je naneslo in zneslo. Velikokrat sva se celo prej videli, kakor pa, da bi si predtem telefonirali. Ne spomnim se pa, da bi bili za Novo leto kdaj skupaj (razen takrat, ko sem bila otrok, pa še takrat ne vedno). Moj oče pa je sicer še živ, vendar nimava kontaktov že 10 let in si sploh ne voščiva. Pri mojem partnerju pa je enako, kakor je bilo pri meni in moji mami - si telefonirajo (kdor je pač prvi), vendar večinoma kar 1. januarja, preden gredo spat po novoletni zabavi. Vsa voščila pa so čisto klasična - varianta "sreč'nga pa zdrauga". Obdarujejo se ne, dobita pa darila oba vnuka (torej moja in Kamikazina otroka).

Stran: [1]