zmajaz -> RE: hranjenje novorojenčkov (7.1.2009 18:32:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008 Jaz mam punčko staro 17 dni pa jo dojim na cirka 3-4 ure čez dan, ponoči pa je nekje 2x-ob uri ko se zbudi-zvečer ob 22-ih, nato okol dveh in nato zjutraj ob 5 ali 6 uri-ko se zbudi-sama je ne zbujam. Pa me zanima če ima katera izkušnje-ali se bo stanje izboljšalo ali se lahko tudi poslabša. Ker sma z možem že kar mal izčrpana od nespanja-podnevi zaspi nazaj, ponoči pa rabi malo več. Marsikateri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se zbuja tudi več kot 2x na noč. Je pa tako, da je težko predvideti, ali se bo stanje izboljšalo ali poslabšalo. Naša se je zbujala ob podobnih urah, kot vaša, nato je začela spati od 22h pa do nekje med 4. in 6. uro zjutraj, potem se je pa stanje počasi začelo spet slabšati in pri 6. mesecih smo prišli spet na zbujanje ob 1h in 5h zjutraj - sem jo samo dojila in očitno ji moje mleko ni bilo več dosti kalorično, da bi lahko dlje spala. Ko smo po 6. mesecu uvedli GH, pa se je vseeno zbujala ob 1h in 5h, ker ji je to prišlo v navado. Pri 7. mesecu, ko je zvečer že pojedla en konkreten obrok čokolinota, sem ji dojenje ob 1h enostavno ukinila in je v roku par dni začela spati od 22h - 5h. Pri 10. mesecih, ko se je čisto nehala dojiti (se je sama odstavila), pa je v roku 1 tedna spanje podaljšala najprej do 7h, nato pa že kar do 8h. Tako da zdaj spi od 21h do 8h.
|
|
|
|