boleč lulči (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

meta22 -> boleč lulči (4.1.2009 9:17:55)

Naš 3 letnik pride včeraj zvečer k meni in pravi da ga boli lulči. ga pogledam in res je na sredini malo odebeljen in otečen. pri lulanju nima težav, le dotakniti se ne smem lulčija, ker ga boli. a je lahko kako vnetje al je to zaradi kožice. nama je šla že kar lepo dol. no ne še čist. ali ga naj peljem k pediatru, dam obhladke, ...????

hvala za nasvete

meta

Klarita -> RE: boleč lulči (4.1.2009 18:41:40)

Tudi jaz sem hotela vprašati nekaj podobnega, naš fant je star 16 mesecev in sicer še ne zna povedati, da ga boli, ampak je pod kožico konjica rdeča in če mu hočem kožico povlečt nazaj, zajamra. Ko sem ga previjala sem mu ga vsakič namazala z bepantenom, ampak me zanima, če je to sploh vredu?

mukicamu -> RE: boleč lulči (4.1.2009 19:58:22)

Naš je imel prejšnji teden isto, ker sem mu hotela kožico malo bolj na silo dol potegnit, potem sem pa par dni malo bolj obrisala z mokro vatko pri vsakemu previjanju in namazala z Bepantenom in se je kmalu pozdravilo.

minka@ -> RE: boleč lulči (5.1.2009 22:55:29)

Ne vem ali je kaj podobne a takole je bilo pri nas.
Kožica itak ni šla dol, pa tudi nisem preveč na silo nikoli tega delala. No pa smo fasali-pod kožico se je malemu nabrala taka zadeva kot ena skuta (dobesedno), ki je postala dokaj trda in ga je začela boleti-šli smo k pediatrinji, ki mi je pojasnila, da je to neke vrste umazanija (se kopamo vsak dan, če ne pa tuširamo, da ne bo čudnih...), ki je pogosto prisotna, če se kožica res ne povleče dol (a kljub temu ne priporočam sile pri tem - je lahko zelooo boleče; dajte čisto rahlo po nekaj časa v banjici to počet, vsak dan po maaaaalem).
no mi smo potem rešili in sedaj je ok.
Če pa ni vidno pod kožico nič, potem sigurno ni tole....

ksenjak -> RE: boleč lulči (6.1.2009 8:15:20)

Pri nas je skoraj en mesec jamral, da ga boli lulči. Potem pa se mi je zdelo, da je čisto na vrhu kožica res malo pordela. Sem šla pokazat k P in je rekla, da je vneto ter da naj ga en teden umivam s kamilcami. Ali pa celo namakam. Skratka bojdi je do tega prišlo, ker po lulanju vedno ostane še kakšna kapljica pod kožico, saj si ga otroci še ne znajo otresti (pa ne narobe razumet) ali pa obrisati s papirjem. Ker bi mi bilo čudno, da bi bilo zaradi umazanije, saj mu kožico povlečem dol prav vsak dan med tuširanjem.
No, jaz kamilce sicer pridno kuham vsak dan a kaj ko se tamali na vse pretege otepa, da bi mu lulija z njimi umila.

Lp

meta22 -> RE: boleč lulči (8.1.2009 21:56:25)

no, da povem kako se je razvijalo naprej pri nas.
mali ni jamral nič da ga boli, le lulči je bil krepko odebeljen. dajali smo kamilične obhladke. včeraj pa opazim izcedek na hlačkah in mali začne jamrat da ga boli ko lula. seveda smo šli takoj k P. ugotovi vnetje penisa in dobimo mazilo. sedaj je že veliko bolje. mali več ne jamra pa tudi lulči ni več odebeljen. do vnetja je verjetno prišlo zaradi kake mikropoškodbe.

Stran: [1]