Družina Skutnik - Kanada (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Ekaz -> Družina Skutnik - Kanada (3.1.2009 20:41:03)

Zelo rada bi navezala kontakte z družino Skutnik iz Kandade. Po zadnjih podatkih so živeli v mestu Bralorne. Bili so zelo dobri prijatelji z mojo teto, ki je ravno tako živela v Kanadi. Imam nekaj starih pisem in fotografij, ki mi jih je dala  druga teta (njena sestra) pred smrtjo. Res bi jih rada spoznala in se pozanimala, kako je z grobom moje tete. Nihče ni šel na njen pogreb in tudi nihče ni nikoli obiskal njenega groba (od sorodnikov). Umrla je leta 1968. Ali morda katera pozna kakšne Skutnike, ki imajo sorodnike v Kanadi? Gospodu je bilo ime Joe (po moje je bil Jože), imel je hči Brigito.  Nekaj sem poskušala že preko interneta in nobenega napredka. Prosim za kakršnkoli podatek ali informacijo. Sedaj, ko je umrl tudi moj oči in ni nikogar od njegovih bratov in sester več, mi te stvari res veliko pomenijo. hvala.

benika -> RE: Družina Skutnik - Kanada (3.1.2009 20:49:01)

http://www.canada411.ca/search/av/1/-+skutnik/cZQQstZQQciZQQpvZQQpcZ?citytown=&province=Search+All&row=0

Če bo kaj uporabnega-

Anonimen -> RE: Družina Skutnik - Kanada (3.1.2009 21:29:56)

Kaj pa facebook?

scubadiver -> RE: Družina Skutnik - Kanada (3.1.2009 22:05:19)

Jaz lahko poskusim pri prijateljih ki živijo v kanadi. A si sigurna da se tako napiše njihov priimek? Al so ga kaj poamerikanizirali? 

Kerensa* -> RE: Družina Skutnik - Kanada (3.1.2009 23:07:02)

Jaz imam teto (z družino) v Ontariu. Če lahko kaj pomagam...

Drugače pa poskusi v Društvu kanadskih Slovencev (bom poskusila izbrskati kontakte - tukaj v službi jih nimam s sabo).

Arwenko -> RE: Družina Skutnik - Kanada (4.1.2009 1:45:42)

Lansko leto sem uspela spoznat ljudi iz veleposlaništva v Ottawi (veleposlanika in konzula), oba sta izredno prijazna, sploh konzul, poskusi napisat kakšen mail, kontakt bi moral bit na strani Ministrstva za zunanje zadeve.

Drugi, v Montrealu je en slovenski dom in župnik, nas je konzul peljal tja, ta gospod ima izreden pregled nad ljudmi s slovenskim poreklom, ampak žal se ne spomnim ne njegovega imena in nimam nobenega kontakta, mogoče pa kaj pomaga vseeno.

benika -> RE: Družina Skutnik - Kanada (4.1.2009 11:24:46)

Drugi, v Montrealu je en slovenski dom in župnik, nas je konzul peljal tja, ta gospod ima izreden pregled nad ljudmi s slovenskim poreklom, ampak žal se ne spomnim ne njegovega imena in nimam nobenega kontakta, mogoče pa kaj pomaga vseeno.

Ekaz, kaj pa če bi pisala en mail na RKC in povprašala malce o tem župniku? Ma ni vrag, če bo kdo vedel, so to oni, kako je temu župniku ime in ti bodo morda dali tudi kak kontakt. Probat ni greh.

Poglej še tule
http://www.slovenci.si/severna_amerika/

benika -> RE: Družina Skutnik - Kanada (4.1.2009 11:33:09)

Arwenko, a je bil ta župnik slučajno Franc Letonja?
Tule je kontakt
Franc Letonja; franc@internet.look.ca

Arwenko -> RE: Družina Skutnik - Kanada (4.1.2009 16:12:03)

Ja, lahko bi bil ja, ampak moj spomin za imena je res katastroifalen.

Ekaz -> RE: Družina Skutnik - Kanada (4.1.2009 22:12:51)

Scubadiver: Zadnji kontakti so bili narejeni leta 1969. Takrat so se pisali Skutnik. Gospodu je bilo ime Joe (tako je bilo navedeno v pismih - po moje je bil Jože, imel je hčer Brigito). Njihov zadnji naslov je bil Bralorne, box 213, B.C. Canada. To je vse, kar imam podatkov. Res bom vesela za kakršnokoli pomoč oziroma podatek. HVALA. 

Ekaz -> RE: Družina Skutnik - Kanada (16.7.2009 15:25:35)

Ponovno prosim za pomoč. Še vedno nisem uspela dobiti nobenega kontakta: poskusila vse, napisala cel kup e-mailov..nobenega odgovora. Ima mogoče še kdo kakšno idejo?

Skye -> RE: Družina Skutnik - Kanada (16.7.2009 15:52:18)

a ni tale ?

true 1 Skutnik Joe
250-378-4047
323 Winney
Merritt, BC

bsonja -> RE: Družina Skutnik - Kanada (27.3.2010 1:52:24)

mislim da imajo sorodnike na goričici pri šentjurju,pišejo pa se Peperko,vsaj tako se je pisala gospa.
Poizkusite lahko tudi na tel.št. skutnik vladimir 03/5778961,to pa je nečak.
LP Sonja

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2010 7:27:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Kerensa* -> RE: Družina Skutnik - Kanada (27.3.2010 7:28:09)

Poglej datum teme. [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.3.2010 7:29:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Kerensa* -> RE: Družina Skutnik - Kanada (27.3.2010 7:31:49)

Zgodaj je še, ja. [sm=smiley36.gif]

madela -> RE: Družina Skutnik - Kanada (27.3.2010 9:30:15)

Moja tašča se piše Skutnik,priimek po možu,ampak kolikor je meni znano nimajo sorodnikov v Kanadi [sm=zmeden.gif]
Lahko jo pa vprašam,če se bo kaj spomnila!

madela -> RE: Družina Skutnik - Kanada (27.3.2010 9:32:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Poglej datum teme. [sm=smiley36.gif]

Aaaa,torej sem prepozna [sm=smiley36.gif]

Stran: [1]