jutranj ritual (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

vaney -> jutranj ritual (3.1.2009 20:28:58)

Živjo. To vprašanje je za tiste, ki otroke vozite v vrtec.
Če greste od doma zelo zgodaj in otrok še napol spi, ali ga zjutraj preoblačite v body+žabice+trenirka...ali mu že zvečer pod pižamo (vsaj zdaj pozimi) oblečete body, zjutraj pa samo še hlače gor+bunda in ostalo in v vrtec. Da poenostavim-jih zjutraj čisto zbudite, nesete na previjalno in uredite ali se truditi otroka čimbolj v miru odnest do avta?

benika -> RE: jutranj ritual (3.1.2009 20:37:43)

Prvo kot prvo, otročka boš vsekakor morala pred odhodom v vrtec čisto zbudit, saj ti vzgojiteljice ne bodo ravno hvaležne, če jim boš pripeljala napol spečega otročka.

Naš je že od začetka spal z bodijem pod pižamico, tako da sem ga zjutraj potem lepo oblekla v trenirkico in ostale stvari. 

Naja31 -> RE: jutranj ritual (3.1.2009 20:47:13)

Verjetno imate daljšo vožnjo do vrtca,a ne?

Petr_a -> RE: jutranj ritual (3.1.2009 20:55:36)

Sin ima vedno vsako jutro svež bodij in ne tistega v katerem je spal.

Ni dobro da bi otroka pustila spati.
zbudi ga,se bo že navadil na jutranji ritual
Da bi pa zjutraj pazila,da bo spal in vse potuho in v miru khm nimam besed

Naja31 -> RE: jutranj ritual (3.1.2009 21:00:56)

Meni se to zdi razumljivo če imate do vrtca npr. 1uro vožnje in bi rada da otrok spi naprej v avtu.
Če pa je vrtec v istem kraju, pa res ne vidim smisla.

ThinkPink -> RE: jutranj ritual (3.1.2009 21:07:05)

Naša ne hodi v vrtec, ampak vem, da se nje ne bi dalo še napol speče odnesti v avto, pa četudi bi že oblečena spala.

Sicer pa zjutraj tako moraš otroka previti in malo umiti tam spodaj, glede na to, da je celo noč v polulani plenički (že to bi otroka zbudilo...). Tudi jaz jo vedno preoblečem v svež bodi zjutraj.

Jaz bi otroka zjutraj definitivno prebudila, če bi bila še zaspana na poti v vrtec, pa bi tako v avtu še malo zakinkala...

vaney -> RE: jutranj ritual (4.1.2009 9:03:25)

No, do vrtca imamo mi 20 minut vožnje. In, da ne bo moje vprašanje tako "zgrešeno", jaz sama delam v vrtcu in kar nekaj otrok (živijo čisto blizu) pride v vrtec še s polno nočno plenico in tudi v pižami so že prišli, pa sem mislila, da starši prakticirajo to jutranje urejanje potiho in da bi bilo mogoče boljše. Saj otroci se v vrtcu na hitro zbudijo, samo za čas vožnje sem mu hotela še malo spanca privoščit. Ja, no, hvala za odgovore (bolj in manj prijazne), mislim, da ne bomo nič komplicirali, kar se mora, se mora.

mama_milchy -> RE: jutranj ritual (4.1.2009 9:13:50)

Jaz ga zjutraj zbudim, umijem, oblečem in gremo od doma, do vrtca imamo 15minut vožnje; če gre za 6-to v vrtec med vožnjo zaspi ampak se potem pred vrtcem zbudi; ko je šele začel hodit v vrtec, je potem okoli 8-me oziroma po zajtrku odspal eno kitico 10-15 minut in je lažje zdržal do počitka; ga pa še nisem odnesla v vrtec v nočni plenici oziroma v pižamici

benika -> RE: jutranj ritual (4.1.2009 11:14:25)

In, da ne bo moje vprašanje tako "zgrešeno", jaz sama delam v vrtcu in kar nekaj otrok (živijo čisto blizu) pride v vrtec še s polno nočno plenico in tudi v pižami so že prišli, pa sem mislila, da starši prakticirajo to jutranje urejanje potiho in da bi bilo mogoče boljše.

Sej ne moreš verjet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]Taki starši pa so skrbni, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

jakaracman -> RE: jutranj ritual (4.1.2009 14:45:39)

Mi jo umijemo zobeke očistimo in kompletno preoblečemo.V vrtcu so tudi jasno dali vedeti, da naj otroci prihajajo čisti in primerno oblečeni.Če v vaš vrtec prihajajo z nočno plenico je potrebno starše opomniti kako naj oddajajo otroka.Saj jim tudi vi popldne najbrž oddate otroka v sveži plenici po popoldanskem spanju in ne v poscani jutranji plenici.

livia -> RE: jutranj ritual (4.1.2009 21:01:56)

Vedno smo jo čisto preoblekli, umili zobke, očistili nos, popije actimel... Prej smo imeli vožnje tudi pol ure, pa je še malo odremala, zdaj imamo do vrtce 3 minute in to ne pride več v poštev. Ustaja pa ob 6h.

Stran: [1]