Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Tako malemu otroku jaz ne bi gostila z riževimi ksomiči. Naš ima refluks, pa mu nisem gostila nič, šele pri 3,5 mesecih sem začela. Prej pa je non stop bruhal, polival, v loku, čez 2 uri, pri podiranju kupčka, zaletavalo se mu je (no v bistvu še zdaj ima take dneve večkrat)......čE OTROK PRIDOBIVA NA TEŽI IN JE DOBRE VOLJE (pardon črke) ni nič narobe če tolk poliva. Najprej stopi do P, pa ji povej in naj vaju pošlje naprej ali pa se naj ona odloči če lahko gostiš. Na lastno pest ne delaj tega, je še vseeno premajhen in črevesje še ni razvito! Mojemu sem dala aptamil AR zvečer pred spanjem in včasih tudi še opoldne, ostalo se doji pri meni. Moraš pa vedeti da pridejo slabi in dobri dnevi in tudi z zgoščevnajem in aptamilom ne rešiš vedno polivanja in bruhanja . Pa obvezno uvedite antirefluksne metode (dvignejno vzglavje, podiranje kupčka, nošenje še vsaj 20min po obroku v bolj višjem položaju....) S tem pa se zelo ne bi strinjala. Tako je meni trdila tudi moja P, zato smo prišli na gastro komaj pri 5,5 mesecih. Naš je ful pridobival na teži (pri 7,5 mesecih ima 9 kil), kljub temu, da je med obrokoma po 30X polil. Ugotovili so hud refluks in zdaj dobiva Ranital, stanje se je čisto popravilo. Jaz sem vztrajala na preiskavah, ker je bilo že tako daleč, da je jokal vedno ko je polil, ga je peklo v požiralvniku očitno. Jaz sem napisala pridobiva na teži in je dobre volje, kar pomeni da otroka sploh ne moti. Vaš otrok je jokal, torej ga je zelo motilo oz peklo in bolelo,zato tu ni dobre volje in samo pridobivanje na teže ni zadosten faktor. Valjda je ob joku in bolečinah treba ukrepati in vztrajati pri pregledih. Povdarjam pa tudi, da kljub pridobivanju teže in dobre volje ob prevelikem polivanju raje greš k P, kot pa da sam neki eksperimentiraš doma. In to tudi vse pišete, da po posvetu P ali pa da so vam predpisali na gastro uvajanje kašice, torej naj tudi sama gre z otrokom k P in jo pošlje naprej na preiskave. Če je res hudo, jo bodo naprej poslali in naredili preiskave, na lastno pest, pa ker se zdi da mal več poliva pa vsaj jaz osebno ne bi dodajala.
|