zmajaz -> RE: Odvajanje od pasirane hrane (2.1.2009 21:03:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 A pa jim že od začetka pasirate hrano? Ali ste poskusili v začetku s pretlačeno hrano s majhnimi koščki in že takrat niso hoteli koščkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Mi še nismo niti približno tak daleč, samo me firbec ali so res kakšni otroci taki, ali jih mi naredimo take Mi smo naši že od vsega začetka hrano samo pretlačili in nikoli pasirali, pa pri kakih 8 mesecih, če ne še prej (se ne spomnim čisto točno) smo ji že dali kar skorjico kruha ali žemlje v roko, da jo je glodala - in še zdaj (stara bo 1 leto) to naravnost obožuje. Edino krhlji jabolka se pa niso obnesli, ker si je odgriznila prevelik kos in se je začela daviti na njem, tako da jabolko ji raje naribam, nekaj časa ga je pa jedla samo, če sem ji ga jaz malo prežvečila in dala iz ust - sicer ni najbolj higensko, ampak tako je vsaj nekaj pojedla, ker drugače se pa sadja bolj kot ne brani. Tudi v juhice ji dam ribančke, z vilico zmečkan korenček, na drobne koščke narezano meso, včasih tudi natrgam not na drobno malo kruha, in to z užitkom poje. Včasih si odgrizne tako velik kos kruha, da jo vsi debelo gledajo, kako bo zdaj to pojedla, pa ga brez problema prežveči in poje - če je pa slučajno res prevelik in ne gre, ga pač pljune ven. Skratka nimamo nobenih težav s koščki.
|
|
|
|