Mišni
|
Mi imamo Ancono 5 in je fajn. Tla v predprostoru niti niso tako pomembna (kot sem jaz mislila, da so), ker itak moraš dokupit še tla za pod spalnice, potem je pa vseeno, če malo večjo ponjavo kupiš, da pride za pod cel šotor. Ker niso ne vem kako drage. Zakaj odsvetujejo tla pod spalnicami, mi ni jasno. Saj je v bistvu zaščita, če stoji šotor na kakšnem ostrem kamnu, pa tudi če je dež, šotor ni umazan od zemlje in ga lahko lepo zložiš. Meni je ta Ancona zato fajn, ker je v bistvu to šotor - tunel, kar pomeni, da ima enako višino v spalnicah kot v predprostoru. In to je fajn zaradi zraka, je fajn zračno, spalnici sta veliki, ločeni le z eno "montažno" steno, ki je mi notri sploh nimamo in je res ogromen prostor potem spalnica, ne zabunka se vročina v tisti majhni prostor, kot se pri majhnih spalnicah. Pa tudi to je meni fajn, da lahko stopim v spalnico in se preoblečem. Ker ti šotori so narejeni tako, da je vhod v šotor zelo širok in se cel zrola navzgor, tako da je predprostor v bistvu kompleten "na ogled". Je pa predprostor velik. Edino, kar me moti, je to, da nima sapodaj zavihkov tudi na spalnem delu in potem, če je fajn naliv, kar na morju ob dežju običajno kar je, teče tam notri. Jaz sem zalagala tam, kjer se končajo zavihki, z polivinilastimi vrečkami, ker če ne bi nam lep potoček v predprostor tekel. Drugače jaz še vedno prisegam na šotore, ki imajo integrirano dno. To pa sta Amalfi, ki je sicer drag, stane 300 evrov in se ga za občasno kampianje mogoče res ne izplača nabavljat, in pa letos je nov tale Rapido http://www.sun-fun.si/slo/katalog/str_sotori/rapido.htm tega bi pa jaz definitno kupila, če ne mislite ob kakšnem deževju imeti kuhinje notri, kot smo jo imeli mi v Anconi. Za občasno kampiranje je po moje super.