|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Če imaš otroka, se ti svet ne ustavi
2.1.2009 11:25:40   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Pa hudiča, kaj nimate svojega življenja, da se morate tak spotikat ob druge? Dajte se zase brigat, pa bo svet takoj lepši!

če bi se vsak res brigal zase, potem RR ne bi bilo potrebno imeti....

rubin to je že res, samo verjetno bi doma otrok takoj zaspal nazaj, tu pa očitno ni......

sicer pa, briga me res.... naj vsak počne, kar mu je volja.....

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.1.2009 11:28:56   
Rubin.
rubin to je že res, samo verjetno bi doma otrok takoj zaspal nazaj, tu pa očitno ni......

Kaj pa veš. Enkrat se niti prav ni zbudila, drugič smo pa imeli dveurno veselico user posted image .

Sicer pa mene niti pod razno ne bi spravili na tak mraz brrrrrr, niti samo, kaj šele z dojenčkom.

Ampak, še hujše stvari se dogajajo, kot je dojenje ob polnoči na odprtem...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.1.2009 11:35:44   
Marogica
Mene bi predvsem motila gužva in pa hrup, kar za tako majhnega dojenčka ni ravno prijetno oz. je enostavno preglasno. Pa seveda bilo je -6. TOrej še mraz poleg. Ljudje hodijo na sprehode po 10-20 min, tu pa sta ta dva ziher kakšno uro zunaj stala, če ne kar več.... To je meni moteče.

Doma je vseeno bolj "komot"...za vse...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.1.2009 12:35:27   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mene bi predvsem motila gužva in pa hrup, kar za tako majhnega dojenčka ni ravno prijetno oz. je enostavno preglasno. Pa seveda bilo je -6. TOrej še mraz poleg. Ljudje hodijo na sprehode po 10-20 min, tu pa sta ta dva ziher kakšno uro zunaj stala, če ne kar več.... To je meni moteče.

PODPIS!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.1.2009 12:47:44   
MTFP

Ja kaj pa če so ven prišli samo v tistem času ko je bil ognjemet. Midva sva letos tako naredila npr. Bila sva doma, ker je bilo zunaj premrzlo, potem sva šla pa ognjemet pogledati in nazaj domov.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.1.2009 12:50:11   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

Ja kaj pa če so ven prišli samo v tistem času ko je bil ognjemet. Midva sva letos tako naredila npr. Bila sva doma, ker je bilo zunaj premrzlo, potem sva šla pa ognjemet pogledati in nazaj domov.

Vau ognjemet, vrlo bitno.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.1.2009 12:51:07   
ssevin

Predvsem bolj varno za otroke.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.1.2009 13:00:21   
Anonimen
Ja in? Podojila ga je pa kaj pol. Moderni starši otroke povsod vzamejo s seboj. Bolje to, kot pa ga držati doma, da se kasneje boji vsakega obiska. V končni fazi dojenčku ni bilo nič hudega. Mami je bila vsa navdušena ob ognjemetu, mleko je teklo v potokih, tamal pa priklopljen in zadovoljen.

Midva sva ga tudi vzela s seboj (sice ne na ulico), pa smo pač po polnoči šli domov. Big deal. Da bi ga pa zato pustila v varstvu doma, da bi midva lahko t.i. praznovala v miru, se mi zdi pa res trapasto. Zdaj smo ekipa, kjerkoli in kadarkoli user posted image

(odgovor članu ssevin)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
2.1.2009 13:12:43   
CatJa
Meni se zdi pa žalostno, da so (nekateri) današnji starši tako razvajeni, da se ne znajo ali nočejo odrečt ničemur. In jim je fraza, "da se svet zaradi rojstva otroka ne ustavi" samo izgovor za to, da ne manjkajo nikjer, kjer se jim zdi, da bi se pa svet dejansko porušil, če jih ne bi bilo zraven.
Pa ne mislim samo za ta primer, čeprav ne vem, ali je doživetje ognjemeta res tako obogatilo njihovo življenje. Pa že, tud vredu. Samo da prideš pa ob tem še v novice, z joško v glavnem kadru... tragikomično user posted image

Pred časom je bila tema o tem, da sta starša vzela v kino dojenčka. Kakšna je pa razlika, s tem da je bil v kinu mir in da filma najverjetneje niso vrteli ob polnoči. Ali pa tema o otrocih na košarkarskih, rokometnih,... tekmah.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.1.2009 13:15:56   
evi28

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Ja in? Podojila ga je pa kaj pol.

Se strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.1.2009 13:16:54   
Anonimen

Ja in? Podojila ga je pa kaj pol. Moderni starši otroke povsod vzamejo s seboj. Bolje to, kot pa ga držati doma, da se kasneje boji vsakega obiska. V končni fazi dojenčku ni bilo nič hudega. Mami je bila vsa navdušena ob ognjemetu, mleko je teklo v potokih, tamal pa priklopljen in zadovoljen.

Se podpišem. Pa otroci so bolj prilagodljivi kot si mi sploh mislimo. Če so otroke dovolj toplo napravili, se starši niso zaradi zabave napili, pa da se jim da zunaj stat na mrazu (jaz sem raje na toplem) ne vidim razloga za zgražanje. Je pa zanimivo, kaj kamera vse ujame.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
2.1.2009 13:31:22   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Se podpišem. Pa otroci so bolj prilagodljivi kot si mi sploh mislimo. Če so otroke dovolj toplo napravili, se starši niso zaradi zabave napili, pa da se jim da zunaj stat na mrazu (jaz sem raje na toplem) ne vidim razloga za zgražanje. Je pa zanimivo, kaj kamera vse ujame.

Mislm da je biu to namen,da se folk zgraža.

Moje mnenje je tako da jest niti podrazno ne bi šla z dojenčkom vn že zarad gužve,hrupa petard,itd.....
V končni fazi nej pa dela kar hoče z dojenčkom sej itak njen in ne moj.

Ela čebela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.1.2009 13:42:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Meni se zdi pa žalostno, da so (nekateri) današnji starši tako razvajeni, da se ne znajo ali nočejo odrečt ničemur. In jim je fraza, "da se svet zaradi rojstva otroka ne ustavi" samo izgovor za to, da ne manjkajo nikjer, kjer se jim zdi, da bi se pa svet dejansko porušil, če jih ne bi bilo zraven.

to sem hotela tudi dosečt s to temo.user posted image
meni je čisto vseeno, kaj drugi delajo. in če dobro pogledamo na posnetek, najverjetneje otročku ni nič hudega- je čist fajn oblečen. to moderno življenje, ko se svet ne ustavi ob rojstvu... saj se res ne, se pa začne drugače vrteti- pa ne samo okrog otroka, da se razumemo. user posted image če sem še deset let nazaj upala pokazat joško, je zdaj ne upam več- emšo pa te zadeveuser posted image  pa zdravjeuser posted image

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
2.1.2009 13:50:13   
dory
Bistvo celotne zgodbe ni v dojenju, čeprav mi je na prvi pogled mal smešno vse skupaj. Pa seveda podpiram dojenje, da ne bo takoj cele štale tukej gor.

V bistvu mi je fajn,da se je odprla ta tema,ker se mnenja kar krešejo. Tudi meni je vseeno,kar starši počnejo z dojenčki itak. Vseeno, se z otrokom nekaj stvari spremeni in ne morš z otrokom letat povsod...ne vem,meni gre na živce, ko slišim kričanje dojenčka sredi maše in taki starši načeloma tudi najraje pustijo otroke jokat in se prepuščajo molitvi, ne vem al oglušijo takrat ko padejo v molitev al kako?...ja zarad tega,ker starša funkcionirata kot familija, je treba otroka vzet povsod al kako? tudi če moti druge?
enkrat sem doživela otroka v kinu...meni je kino prenaglas, kaj je to pomenilo šele za dojenčka, vse tisto grmenje...itak se je jokal, starša pa fanatično buljila v platno...smiselno ali ne? meni ne...
tudi to novoletno rajanje pri -6, kjer je bilo bobnenja in bliskanja kot na fronti se mi ne zdi ravno primeren prostor za dojenčka...ki itak še ne ve za kaj se gre in ga dogodek niti ne bo oplemenitil niti izobrazil....niti za malčka...pa ga ne zavijam v vato ampak ene pa najverjetneje morjo bit....tud če jemljejo dojenčke vseposvod to še zdaleč ne pomeni,da bo otrok zaradi tega bolj socializiran...

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.1.2009 13:52:34   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

to sem hotela tudi dosečt s to temo.user posted image
meni je čisto vseeno, kaj drugi delajo. in če dobro pogledamo na posnetek, najverjetneje otročku ni nič hudega- je čist fajn oblečen. to moderno življenje, ko se svet ne ustavi ob rojstvu... saj se res ne, se pa začne drugače vrteti- pa ne samo okrog otroka, da se razumemo. user posted image če sem še deset let nazaj upala pokazat joško, je zdaj ne upam več- emšo pa te zadeveuser posted image  pa zdravjeuser posted image

ja včas je blo vse drgač...smo kazal obe joške če je blo treba user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
2.1.2009 13:56:03   
NRMM
Mene tole dojenje prav nič ne moti,niti to,da gre dojenček zraven kamorkoli,ampak...........tale mraz,ki je bil tisto noč.Na a hvala lepa.
No kakorkoli pač.....vsak po svoje.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 41
2.1.2009 13:57:50   
Anonimen
Tiste, ki ste za to, da se otroka vzame povsod s sabo, da bo ja socializiran, mogoče bi šle pa z dojenčkom še v službo. Saj itak čisto tiho leži in se samo doji. Tam fletno ga rukneš pod blagajno, kadar je pa lačen, ga pa samo priklopiš, pa kasiraš naprej. Še na porodniško ni treba, da ti otrok ne bi slučajno ustavil siceršnjega tempa življenja.

Torej - za moje pojme skrajno sebično!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
2.1.2009 14:35:09   
VJRTS148A
Pa kaj se eni zgražate! Mislim,da je otroku najlepše pri mamici in po mojem mu res nič ne more manjkat. Glede starejšega pa tudi ne vidim razloga,da ne bi enkrat na  leto bil  ponoči poknci skupaj z starši. A ni najlepše sivestrovo praznovat skupaj z vsu družino?user posted image user posted image Tudi naša družina gre vedno skupaj,če se le da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.1.2009 14:56:41   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Tiste, ki ste za to, da se otroka vzame povsod s sabo, da bo ja socializiran, mogoče bi šle pa z dojenčkom še v službo. Saj itak čisto tiho leži in se samo doji. Tam fletno ga rukneš pod blagajno, kadar je pa lačen, ga pa samo priklopiš, pa kasiraš naprej. Še na porodniško ni treba, da ti otrok ne bi slučajno ustavil siceršnjega tempa življenja.

Torej - za moje pojme skrajno sebično!

Meta. me je prehitela, ravno to sem hotela predlagatiuser posted image
Strinjam se tudi s CatJo - nekateri si kljubuser posted image  otroku nič ne odrečejo, na - po moje - pkodo otroka. Dojenček v kinuuser posted image user posted image user posted image   Sem pred dnevi kakega 2m dojenčka gledala v gledališču, sicer med otroško predstavo (verjetno je bil zraven še starejši otrok - nisem videla...), je pa trajala uro in 20 minutuser posted image user posted image user posted image   Če že ne hrup, tema, svetlobni učinki, bi me gotovo množica virusov, ki tam krožijo, odvrnila od česa podobnega...?
Tudi maše, pogrebi itd. - za moje pojme tja otrok ne spada, vsaj ne tak, kot je naš sine, hči že šteka in je tudi tiho, ta mali pa...user posted image user posted image user posted image  
Ampak vsak po svoje, ne? Pa imamo vsi delo oz. lahko opravljamo en drugegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
2.1.2009 15:50:40   
Daschi
Jaz tudi nisem za takšnole praznovanje novega leta. Moja mlajša dva sta šla spat ob 19h in ob 20h, pa sta stara 15 mesecev in dobra tri leta.

Mi je pa tole ravno tako mimo, kot nočno sprehajanje dojenčkov in majhnih otrok poleti na morju. Najhuje mi je, ko vidim kako mamico, ki se ob 23 uri sprehaja po hrupnem obmorskem mestu, otrok pa ali tuli v vozičku, ali pa mu noge čez voziček gledajo, ker je pač že tako velik, da bi najbrž raje spal v postelji, ampak si mamica noče ukrasti užitka nočnega sprehajanja na morju, ker to paše skupaj k dopustu.

In še otroci v poznih večernih urah v gostilni, pa četudi so počitnice.

No, to je meni vse eno in isto in sama tega ne izvajam.

Če pa komu paše, pa naj. Deležen bo mojega grdega pogleda in morda še kakšne besede. Ampak, ga najbrž dejansko ne bi motilouser posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 45
2.1.2009 15:53:31   
Volga
Ma ste zapele ko šiptar na špeh. To je tisti otrok, ki je bil že lani na ognjemetu, ko je bila mati še noseča in se je že navadil na šunder in tako. Zgodaj je treba začet.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
2.1.2009 16:22:16   
Freycha
a ste bile tiste, ki ste tako navdušene, da je otrok povsod zraven, za to novo leto zunaj? A se vam sploh sanja, kako je sredi noči zunaj stati na -6 stopinjah. A se  vam sploh sanja, kako je še težje enemu dojenčku, ki se nič ne giba, zdržat to temperaturo?

eno je, da ste mnenja, da je otrok del ekipe in ste povsod skupaj, drugo pa je, da otroka povlečete v nekaj, kar je za otroka na nek način lahko škodljivo. Super je, da so bili skupaj kot familija. Samo lahko si skupaj kot familija in se imaš luštno tudi doma.

A ti en ognjemet res toliko prinese in tako polepša večer, da je treba rinit v mesto na mrzlo zato, da to vidiš? V končni fazi sem si jaz vse ognjemete ogledala kar iz domačega okna, mi ni bilo treba v mesto za to hoditi.

Potemtakem, če se ognjemetu ne morem odpovedati, dam raje otroka v varstvo, kjer vem, da bo zanj poskrbljeno in grem gledat tisti kur.čev ognjemet, kot pa da spravljam otroka v neko situacijo, ki je lahko za otroka škodljiva.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 47
2.1.2009 16:42:34   
SaTiSa
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

a ste bile tiste, ki ste tako navdušene, da je otrok povsod zraven, za to novo leto zunaj? A se vam sploh sanja, kako je sredi noči zunaj stati na -6 stopinjah. A se  vam sploh sanja, kako je še težje enemu dojenčku, ki se nič ne giba, zdržat to temperaturo?

eno je, da ste mnenja, da je otrok del ekipe in ste povsod skupaj, drugo pa je, da otroka povlečete v nekaj, kar je za otroka na nek način lahko škodljivo. Super je, da so bili skupaj kot familija. Samo lahko si skupaj kot familija in se imaš luštno tudi doma.

A ti en ognjemet res toliko prinese in tako polepša večer, da je treba rinit v mesto na mrzlo zato, da to vidiš? V končni fazi sem si jaz vse ognjemete ogledala kar iz domačega okna, mi ni bilo treba v mesto za to hoditi.

Potemtakem, če se ognjemetu ne morem odpovedati, dam raje otroka v varstvo, kjer vem, da bo zanj poskrbljeno in grem gledat tisti kur.čev ognjemet, kot pa da spravljam otroka v neko situacijo, ki je lahko za otroka škodljiva.

Se popolnoma strinjam z tabo!!!!

Zanima me samo, ali bi potem naprimer, svojega nekaj mesecev starega otroka v disko tudi peljale?
No, vprašanje se nanaša na tiste "mamice", ki se jim to početje povsem normalno zdi.

Najbolj kruto mi je pa to da so silvestrovanja grozno glasna (petarde, ljudje se derejo, pa ognjemet), pa veliko okajenih okoli skače.....nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 48
2.1.2009 18:38:27   
Ancy
No čeprav sem bila za novo leto zelo user posted image pijana se spomnim kako smo se na prešernovem trgu par minut pred polnočjo prerivali da bi prišli do kakšnega prostora in da bi si lahko ogledali ognjemet, pa gremo mimo mamice in očka z otročkom, kaj jaz vem 2-3leta v naročju, ki joka in je ves žalosten in moj fant za mano reče: O fak, lej poglej kok bogi otrok, in sta starša slišala in samo grdo pogledala otrok pa tko bogi, da sm se kr streznla in bi ga dam odnesla. Res nerazumem kako morš tok mejhnga otroka v tako gužvo, kjer smo še odrasli težko stali in dihali user posted image user posted image user posted image user posted image res izven meje dobrega okusa

(odgovor članu SaTiSa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
2.1.2009 18:40:58   
Anonimen
bi katera sladoled?user posted image user posted image user posted image

Prej milk shake z okusom cokolade.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?