marcipan (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


erika -> marcipan (8.4.2005 19:06:45)

Prosim za pomoč.
Danes sem v Intersparu kupila rdeč marcipan v kosu, ker bi rada sama okrasila torto za mojega:love:, ki jutri praznuje.
Sedaj pa ne vem kako se dela z njim, ker vse piše v madžarščini. Ali imate kakšen nasvet

Hvala lepa
Tamara




Micy -> marcipan (8.4.2005 19:08:44)

jao mađarsk pa res ne znam.
Če bi blo od tamo dole bi ti pa mogoče še llllllllahko pomagal zdaj pa ti ne moreeem.




kofetek2010 -> marcipan (8.4.2005 19:10:42)

mogoče pa Kira zna madžarsko, ona je iz over mura muvi kejk :)-




india -> marcipan (8.4.2005 19:14:22)

Odvisno kakšen amrcipan imaš: če je navaden, brezbarven, ga lahko obarvaš z barvami za živila, lahko daš tudi tisto barvo v prahu ali barvo iz stekleničke, zvaljaš,a narediš oblike in pustiš, da se posuši. Nekateri ga sušijo v pečici, samo potem barve zbledijo. :miska:




erika -> marcipan (8.4.2005 19:18:43)

Saj tudi, če bi katera znala madžarsko jaz ne bi mogla prepisat. Kupila sem pa marcipan rdeče barve, da bi bil en del torte dreč in ravno tako številki. Torej ga lahko valjam in potem pustim da se posuši?




Anja -> marcipan (8.4.2005 19:19:20)

Kolk jaz vem mora bit vsak izdelek opremljen z deklaracijo v slovenščini, pa če gre za navaden drekecpekec!




india -> marcipan (8.4.2005 19:25:26)

Anja, moral bi bit,ja...
Ja, kar zvaljaj ga, lahko tudi oblikuješ kroglice ali pa karkoli boš delala, pa ko bo skoraj suh ali suh lahko s sladkorno moko potreseš, ali samo robove okrasiš,....
Vendar ne ga preveč po rokah valjat,ker se začne sladkor topit in se ti lepit po rokah.:miska:




Gina -> marcipan (8.4.2005 19:35:34)

Marcipan lahko oblikuješ po mili volji, saj to so le mandleljni in sladkor (v trgovini še pobarvani). Nič komplicirat.

Lahko ga pa narediš sama:
Mandelje vržeš v krop za kake pol minute. Jih pobereš ven in zaviješ v krpo. Malo jih pomencaš med sabo, pa kar skočijo ven iz lupine. Zmelješ jih v mlinčku za kavo čisto na drobno. Vzameš enako količino sladkorja in ga tudi zmelješ. En beljak razžvrkljaš in ga približno četrtino ali še manj (z vilico ga najlažje ven vzameš) zmešaš s saldkorjem in mandelji. Dodaš še pikico ruma in vse skupaj zgneteš. Pazi, da ne bo preveč beljaka ali ruma.
Tako, pa si dobila marcipan, zdaj ga pa oblikuj po želji. Lahko ga še malo pobarvaš s kakšno kupljeno barvo za živila.
Dober tek.




erika -> marcipan (9.4.2005 14:28:23)

Vsem hvala za odgovore. torta je že v hladilniku, okrasila jo bom pa zvečer - z veliko marcipana.


tamara




Stran: [1]