Anonimen -> Za tiste, ki ste ali boste gradili (8.4.2005 18:51:09)
|
1. Če si odštela že vse davke na promet z nepremičninami bi rekla, da če je parcela komunalno urejena in zazidljiva ti potem ostane le še komunalni prispevek. Ampak tega tudi plačaš tik preden vložiš za gradbenega. Prej boš še eno leto okoli skakala in rihtala papirje. 2. Ne vem kako je, če parcela ni komunalno urejena. Mi smo imeli nadomestno gradnjo, torej se je kvadratura nove odštela od stare hiše (obratno) in smo plačali cca 350 000 sit. Za novo, če ne bi bla nadomestna bi dali od 1 mio do 1,2 mio. To je v okolici Kranja, se pa razlikuje od občine do občine. So pa zneski za znoret visoki. 3. Prvič slišim, mi niso nič povedali, dobili gradbenega pred cca dobrim mesecem. 4. Nimam pojma 5. Najprej moraš pridobit lokacijsko dokumentacijo, če jo bosta sama urejala najbrž ne bo drago, le kakšna taksa. Narest ti morajo pa geodetski posnetek za lokacijo, mi smo ga plačali cca 80 000 sit. Potem moraš pred tem dat narest načrt, mi smo ga plačali 500 000 sit, pa nam je elektro zahtevala še en dodaten elektro projekt, za katerega smo plačali 92 000 sit. Ko dobiš gradbenega morajo pa pred začetkom gradnje pridt še enkrat geodeti zakoličit, 40 000 sit.
|
|
|
|