3D ultrazvok (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikka -> 3D ultrazvok (8.4.2005 16:04:17)

;)Zanima me, če je šla katera na 3D ultrazvok in zakaj je to (razen užitkov pri gledanju otročička) dobro.

Ali lahko odkrijejo kakšne napake, ki jih sicer pri morfologiji ne morejo?

V katerem tednu je najbolj priporočljiv obisk takega ultrazvoka?

Če ima katera izkušnje, vas prosim za informacije.

Lp, P. 22t

smrček -> 3D ultrazvok (8.4.2005 17:06:43)

Sem jaz tudi imela željo, da bi šla, pa še dober da nisem res šla, ker ima moj malček zadaj na glavici eno znamenje, takšno kot bradavica, pa je bla že takoj po porodu full panika zaradi tega. Natančno so pregledovali, če krvavi, če je zraščeno z lobanjsko kostjo.... Če bi pa na UZ to opazli, mi pa nič nebi mogli dorečt, kaj je to, in bi bila do konca nosečnosti v skrbeh:zmeden:.
Po eni strani je pa fino, da vidiš otročka v 3D obliki. Ta UZ je veliko bolj natančnejši.

bobek05 -> 3D ultrazvok (8.4.2005 18:49:57)

Jaz sem bila na 3D v SG - fenomenalno. 45 min sem gledala mojega sončka kako odpira usta, pa oči in kako se giblje, brca... Skratka bila sem v 9nebesa . 3D UZ je po moje res bolj natančen, da pa bi bil boljši v odkrivanju napak pa ne vem...

Pri meni je npr. še preko UZ poslušala utrip srčka in pretok plodovnice, kar mi na morfologiji niso počeli..

Meni so rekli, da je za 3D najboljše da greš do 26t, ker je potem otroček že prevelik...

Ne vem kaj naj ti rečem.. Jaz sem bila tako fascinirana nad vsem tem že zaradi tega, ker si na morfologiji običajno vzamejo zate 15 min, v SG pa sva plačala 10 jurjev dobila pa več kot pričakovala - 45 min gledanja našega sončka, slikce 3D, pa navadne slikce (ki so res bile nekoliko slabše, ampak to samo zato, ker se je toliko premikal) in nekaj sekundne posnetke njegovega gibanja (npr. kako mu utriplje srček, ali pa kako odpre usteca in se smehlja itd.)... Vse kar sva morala zraven prinest je bil USB ključ (256 - 128 je premajhen), da si potem lahko vržeš vse skupaj na računalnik... Meni sploh ni žal poti in tistih 10 jurjev...

Če katero zanima 3D UZ v Slovenj Gradcu, naj javi in bom vrgla gor še naslov in telefonsko...

Naja31 -> 3D ultrazvok (8.4.2005 19:13:37)

Sicer nisem bila na 3D UZ, ampak sem samo hotla napisati, da ti tudi z navadnim UZ lahko izmerijo pretoke in utrip srcka. Meni so to naredili tako na morfologiji, kot na UZ v 32. tednu, tako da to ni povezano s tipom UZ.
Pa tudi morfologija je pri meni trajala skoraj 40 minut, tako da je to cisto vseeno od tega kdo ti jo dela.
Bobek, nisem vedela, da je tudi v SLO 3D UZ? Nazadnje ko je tekla debata o tem, so punce pisale, da je nam najblizji v Zagrebu. No, bom pa vedela za naslednjo nosecnost. S to smo ze cisto na koncu :bravo:

Lp, Naja :nosecka: se 3 dni

Anonimen -> 3D ultrazvok (8.4.2005 19:18:36)

Mi gremo pa v torek na 3D UZ v Slovenj gradec :bravo:

Komaj čakam!
Po mojem je to ena prekrasna izkušnja. Da pa kakšne posebne nepravilnosti ugotovijo, pa ne verjamem....ne vem, recimo DS :zmeden:

Bobek, jaz bom v torek nosečka 27 tednov, pa mi niso nič rekli, da je prepozno ali pa karkoli :zmeden: no, ja, najbrž ni take panike zarad velikosti malega :zmeden:

Anonimen -> 3D ultrazvok (8.4.2005 21:16:05)

Ima katera slucajno v svojem albumu kaksne slikice objavljene? Ker me res zanima, kaksna slika je videt preko tega 3D UZ.

Edna -> 3D ultrazvok (8.4.2005 23:18:57)

bobek05, te lahko prosim za telefonsko? Kdo pa UZ pregled izvaja?

Hvala in lp!

pikapoka -> 3D ultrazvok (9.4.2005 5:50:21)

Ojla!
Tudi mene zanima ta podatek. Sem v 23. tednu nosečnosti in bila bi presrečna, če bi šla lahko na ta ultrazvok. Prav zato prosim, če bi tudi meni napisala telefonsko številko in naslov.
Hvala

mammy26 -> 3D ultrazvok (9.4.2005 8:58:53)

jaz imam v albumu svojo sliko v 3d varianti, ki mi ga je g. naredila v SG. In tudi naš 3d uz je trajal eno uro, in s seboj smo odnesli veliko slikic in nekaj filmčkov. Kot verjetno veš, je dobro da imaš zraven usb ključ, v velikosti 256... bilo je fino.... večni spomin. Če pa želiš, pa ti lahko privat pošljem še kakšno slikico ali kratek filmček.

Lp, :nosecka: 32t 3/7

bobek05 -> 3D ultrazvok (9.4.2005 9:16:31)

Ojla vsem

Imam v albumu 2 slikci v 3D - tisti 2, ki sta oranžne barve (na prvi se lepo vidi kako ima odprte oči, na drugi pa njegovo nogico)...
Še opozorilo: če se otrok preveč premika, ne bodite preveč razočarane, ker potem se ne bo dalo naredit kaj dosti slikc (meni je rekla, da mora biti par sekund pri miru)... Zato pa so me toliko bolj prevzeli posnetki njegovih gibov...

Če gre katera v SG - ne pozabit na USB ključ (256)!!! Plača pa se 10. jurjev.

Naslov:
Štoklja d.o.o.
Marija Predič Georgiev
Zdravstveno varstvo žensk
Partizanska pot 16
2380 Slovenj Gradec
(je v bližini bolnice!!)

Tel: 02-88-29-612, 031-379-311

Jaz definitivno naslednjo nosečnost zopet grem...

pikka -> 3D ultrazvok (9.4.2005 15:26:22)

Zanima me, če ti podatke (slikce, filmčke ...) lahko zapečejo na CD? Jaz imam USB ključ 128 ...

Anonimen -> 3D ultrazvok (9.4.2005 16:04:56)

pikka, meni je rekla, da če slučajno nimam kjuča, da bo že zrihatala pa zapekla na cd.
Sem pa govorila s sestro Evelin (nekaj tazga :zmeden: )
Ful prijazna :bravo:

pikapoka -> 3D ultrazvok (10.4.2005 6:38:34)

O.K., zdej imam pa problem :zmeden:: USB ključ v velikosti 256 :zmeden: ?!?!?!?
Saj vem, najbrž bo tole smešno, ampak meni se niti sanja ne kaj to pomeni. Pač, na računalniškem področju močno šepam :ups:.
Za slikice ali filmček bom pa tudi več kot vesela.

mammy26 -> 3D ultrazvok (10.4.2005 8:17:55)

Pomeni velikost ključa, saj ti filmčki zavzamejo dosti memorija.

PBJ -> 3D ultrazvok (10.4.2005 8:49:37)

No, tudi jaz sem bila na 3D UZ v Sg, v 19. tednu. V bistvu celoten UZ traja v 2D varianti in tudi kratke filmčke ti na USB posnamejo v 2D . Potem ti pa naredi še nekaj slik v 3D-ju. Tudi jaz imam eno sliko :duda:obraza v albumu.
Drugače pa jaz nad tem nisem bila preveč navdušena, ker zdravnica deluje bolj neprofesionalno in sem imela občutek, da sestra bolj obvlada UZ. Moram reči, da sem bolj uživala na morfologiji pri moji G, ki je trajala tudi 40 minut in je res razlagala tako, kot sem pričakovala. Tudi mož je imal podobne občutke

Pikapoka, glede USB ključa pa greš v trgovino z računalniško opremo in rečeš za USB ključ z 256 MB spomina.Stane pa nekje od 6.000 tolarje naprej.Malo povprašaj, če ga ima kdo od tvojih kolegov, ker si potem presnameš na računalnik in ga vrneš.

To je moja izkušnja.

Lepo bodite in prijetno nedeljo, čeprav deževno.:rozica:

pikka -> 3D ultrazvok (10.4.2005 11:08:02)

PBJ, kako se piše ta G, ki ti je naredila 3d ultrazvok?

PBJ -> 3D ultrazvok (10.4.2005 12:31:00)

Ginekologinja se piše Predič Georgiev, sestra pa je baje njena hčerka.

Lp

Amoss -> 3D ultrazvok (10.4.2005 21:59:10)

Jaz nimam USB ključa pa upam da mi bo dala na CD.
KAj se res tako dobro vidi obrazek da se vidijo podobnosti s starši, ker namreč na vaših slikah ni kaj dosti bolj razvidno kot na navadnem UZ.V čem je potem finta 3D UZ?:zmeden:
Meni je namreč ena mamica rekla da je ful dobro razvidno:zmeden:

bevetko -> 3D ultrazvok (17.6.2005 13:55:56)

jaz bi prosla za naslov in telefonsko od 3D UZ v SLovenj Gradcu. Kaj se je treba dosti prej naročit?
lp
:nosecka:

Stran: [1]