vetrnica -> RE: Decembrčki 2007 (6.10.2009 8:51:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica Kako pa kaj naše nosečke? Ursa, vetrnica, povejta kaj! Moja nosečnost je skoraj enaka kot prva - brez problemov, le da se pozna, da mi Zoja jemlje čas za počitek. To so je sicer najbolj poznalo v začetku nosečnosti (utrujenost in to), zdaj smo se pa že vsi navadili (tudi Zoja ne sili več toliko, da bi jo jaz dvignila ali pa nesla). Počasi jo navajamo na to, da bomo dobili dojenčka, čeprav ne vem koliko še ne razume. Ve pa, da je dojenček (po njeno "encek") v trebuhu pri mami in ga včasih tudi poboža. Pa veliko gledamo knjige o dojenčkih (predvsem slike v Otrok od rojstva do šole) in Lukec dobi sestrico (za večino stvari v tej knjigici je še premajhna, nekaj slikic pa je uporabnih). Drugače sem imela pa včeraj pregled. Vse je ok, srček se dobro sliši. Mi je pa bilo malo čudno, ko sva poslušala srček. Je najprej že našel utrip, pa G ni bil zadovoljen in je še naprej iskal (malo stran, se že skor ni slišalo pa spet) in nato našel bolj "čist" utrip. Pol je pa rekel, da to je pa srček, prej sva bila pa na popkovnici. Je rekel tudi, da se pa že s tem, če popkovnica utripa, ve, da tudi srček utripa. Naslednjič, čez skoraj mesec dni, me pa čaka morfologija. Drugače sem pa jaz začela hoditi na trebušni ples. Sicer navaden (ni posebej za nosečice, kot ga organizirajo napr v štorklji), ampak mi je vredu, ker me vaditeljica za vsako opomni, če kaj ne smem delati oz pokaže, kako lahko jaz delam. Mi je pa tako všeč, da bom šla po porodu verjetno še enkrat na začetni tečaj, da bom lahko delala vse te gibe, ki jih lahko delajo druge.
|
|
|
|