Anonimen -> RE: III. pričakovanje (23.7.2009 7:38:34)
|
Dorca - Rodila sem v novomeški porodnišnici in tukaj pri nas res ne komplicirajo kar se EA tiče. Dobiš jo lahko tut če si 7 prstov odprta in če tvoj porod res počasi napreduje, saj so ti pripravljeni olajšat bolečino, pa četudi za sam 2 uri. Men so jo za 1 dobro urco tokrat, pri drugem porodu pa za 2 urce. Sicer mi je tokrat babica ponudila možnost, da mi takoj predre mehur in da se bom hitro odprla in tut hitro rodila (sem bila odprta 4 prste), vendar sva po pogovoru prišle do tega, da me morda zaradi bolečine telo ne bo hotlo ubogat( prvi porod se je ravno tako hitro začel, pol pa se je vleklo 12 ur in 55 min) in so mi potem dal raje EA. Ko je EA prijela, sem se odprla in rodila v cca 1 dobri uri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Ne vem no, jst se ob EA ful sprostim in to normalno pomaga tut mišicam, sej nisi stalno v nekem pričakovanju bolečine. Stranskih učinkov (glavobol, slaba učinkovitost, skor popolno omrtvičenje...) nisem mela, porod sem čutila kot res blago menstrualno bolečino, čutila sem, ko se je porodila glavica in potem cel otrok. Rodila pa v drugem pritisku, vendar sem bila res spočita in sem lahko maksimalno sodelovala. Mravljinčki izginili že 20 min po porodu (ja, med EA imaš mravljinčaste noge in rit, vendar vse čutiš in lahko tudi premikaš).
|
|
|
|