ČebelicaMaja -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (3.2.2009 12:27:47)
|
Bom opisala našo izkušnjo... mi smo se dobili s kar nekaj "babicami", ki so bile tako ali drugače zagrenjene in mi srce ni dalo, da bi čuvale našo pikico, potem sva preko znancev dobila neko študentko, ki pa se je izkazala za precej nezanesljivo s stalnostjo (pa bolna, pa izpiti, pa...) no in potem gre nekega dne moj mož s prijateljem na kavo in zraven prijatelja še eno dekle in 3 otroci- pijejo kavo, se pogovarjajo, otroci letajo po svoje (zraven lokala cesta)...moj gleda in vpraša- ali so tvoji- pa dekle mirno odgovori- ne varuška sem- halooo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] moj je bil čist paf - potem mi je pa še zvečer prijateljica poslala mail, kjer je neka družina v tujini posnela varuško, kako tepe njihovega sinčka, ko njih ni v bližini... in potem sva postala RES skeptična, komu zaupat, kako veš, da je s tako majhnim otrokom res vse v redu, ko tebe ni ipd... res, da morda pretiravava, ampak mi smo se odločili za vrtec- sva z možem nekako pregurala (naša je aprilka in smo vrtec dobili šele septembra) Imam pa prijateljice, ki so se odlično ujele s kakšno varuško, samo midva z možem nisva imela budgeta, da si tako varuško lahko privoščiva... lahko pa rečem, da smo bili in smo še vedno z vrtcem izredno zadovoljni-zdaj, ko smo zamenjali enoto, še toliko bolj. če me danes vprašaš, še vedno trdim, da je za tako majhnega otročka boljše privat varstvo kot vrtec, samo jaz resnično nisem našla zaupanja vredne osebe, ki ni mahnjena na velikanski zaslužek... ena mama nama je kar direkt rekla, da jo nič ne briga ali jo bomo pripeljali 2x ali pa 5x na teden, tolk bomo plačal in pika...me je kar odneslo stran... ampak mnogi imajo prijetnejše izkušnje kot mi...
|
|
|
|