kako dobiti varstvo za otroka v LJ (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

tana7 -> kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 10:17:09)

pozdravljene!

Kdo vam bo čuval otroka po koncu porodniške, če jasli ne dobite takoj, nimate pa starih staršev na razpolago?
Kakšna ideja?
meni porodniška poteče aprila in ne vem, kdo bo čuval našo pikico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

kje se dobi kakšne privat varuške?

ZvezdicaZaspanka -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 10:56:57)

Tudi jaz sem na istem. Nimam pojma kaj bo po porodniški, ki mi poteče konec maja. Imam pa dva sončka  in ne vem, če bomo dobili vrtec takoj maja ali šele septembra. In sploh ne vem kako se lotiti iskanja varuške. Ali že zdaj ali počakam, če bo vrtec? In kdaj sploh obvestijo, če smo sprejeti (upam, da ne šele maja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])? In kako je to sploh pri dvojčkih, a je kakšna varuška sploh pripravljena vzeti dva??? In kako veš, da je neka varuška dovolj dobra za tvojega otroka (ah, zgleda da gledam preveč filmov in me take stvari skrbijo)? Imam sto in eno vprašanje in me kar malo skrbi. Res bi bil dobrodošel vsak nasvet.

juniorka -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 11:03:55)

Jaz sem na oglasni na faksu prebrala, ko je en profesor rabil varstvo. Pol nas je pa nekaj domov na razgovor povabil, da te vidijo, da vidiš malega in so me vzeli.

tana7 -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 11:40:55)

IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

Jaz sem na oglasni na faksu prebrala, ko je en profesor rabil varstvo. Pol nas je pa nekaj domov na razgovor povabil, da te vidijo, da vidiš malega in so me vzeli.

pa si imela kakšne izkušnje, al zakaj te je vzel?
še zmeraj bi delala kot varuška? ;)

tažana -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 11:45:07)

jest sen tudi kot študenta na faksu vidla oglas. Pazila sem pa 3 otroke 2,3,4 leta na njihovem domu. Zraven sem še kuhala in sproti je moralo biti pospravljeno (igrače mislim).

Povabili so me na razgovor potem so se po odločili.

tažana -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (31.12.2008 11:46:50)

jest sem smatrala da imam dovolj izkušenj, ko sem jih že nekaj let nabirala v poletnih mesecih v vrtcu pa še študij je tak da čisto nevedni nismo bili.

Aja sem mogoče pozabila povedat, da daj oglas na pedagoško fakulteto.

enya123 -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (29.1.2009 18:06:11)

Pozdravljena,mislim,da je najbolj pomembno,da ves,kaj isces in si zelis...Malo povprasevanja pri prijateljih,das kaksen oglas,pa se ti javijo potencialne kandidatke..Jaz sem imela sreco,ko sem potrebovala varusko,se danes so to lepi spomini,prislo pa je do tega v debati,ko sem kolegici razlagala,da si zelim druzinsko varstvo,da hocem,kot je doma,da je otrok ljubljen in srecen,pa mi je svetovala varusko,ki je pred leti cuvala njeno puncko...Stopili smo v kontakt,in to je to...2 leti super varstva,najhuje je,da sem od vrtca pricakovala enako,pa sem zelo razocarana..tolazim se s tem,da rastemo in bo kmalu bolje..Osebi moras zaupati,imeti dober obcutek in potem sele lahko otrocka oddas od sebe,pa verjemi,da je otroku lahko lepo tudi,ko si v sluzbi..Upam,da se vam vse lepo iztece...Korajzno!!LP

ČebelicaMaja -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (3.2.2009 12:27:47)

Bom opisala našo izkušnjo... mi smo se dobili s kar nekaj "babicami", ki so bile tako ali drugače zagrenjene in mi srce ni dalo, da bi čuvale našo pikico, potem sva preko znancev dobila neko študentko, ki pa se je izkazala za precej nezanesljivo s stalnostjo (pa bolna, pa izpiti, pa...) no in potem gre nekega dne moj mož s prijateljem na kavo in zraven prijatelja še eno dekle in 3 otroci- pijejo kavo, se pogovarjajo, otroci letajo po svoje (zraven lokala cesta)...moj gleda in vpraša- ali so tvoji- pa dekle mirno odgovori- ne varuška sem- halooo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] moj je bil čist paf - potem mi je pa še zvečer prijateljica poslala mail, kjer je neka družina v tujini posnela varuško, kako tepe njihovega sinčka, ko njih ni v bližini... in potem sva postala RES skeptična, komu zaupat, kako veš, da je s tako majhnim otrokom res vse v redu, ko tebe ni ipd... res, da morda pretiravava, ampak mi smo se odločili za vrtec- sva z možem nekako pregurala (naša je aprilka in smo vrtec dobili šele septembra)
Imam pa prijateljice, ki so se odlično ujele s kakšno varuško, samo midva z možem nisva imela budgeta, da si tako varuško lahko privoščiva... lahko pa rečem, da smo bili in smo še vedno z vrtcem izredno zadovoljni-zdaj, ko smo zamenjali enoto, še toliko bolj.

če me danes vprašaš, še vedno trdim, da je za tako majhnega otročka boljše privat varstvo kot vrtec, samo jaz resnično nisem našla zaupanja vredne osebe, ki ni mahnjena na velikanski zaslužek... ena mama nama je kar direkt rekla, da jo nič ne briga ali jo bomo pripeljali 2x ali pa 5x na teden, tolk bomo plačal in pika...me je kar odneslo stran... ampak mnogi imajo prijetnejše izkušnje kot mi...

jgb -> RE: kako dobiti varstvo za otroka v LJ (11.2.2009 12:23:43)

Mogoče za spodbudo še moja izkušnja.
Tudi meni se aprila izteče porodniška, vrtca nismo dobili, zato sem bila prisiljena iskati varstvo drugje.
Najprej sem se odločila kaj iščem: lokacija, cena, manjša skupina, izkušnje, nekadilka, ... Potem se na internetu mal prebrskala oglase in razposlala kar nekaj mailov, če tudi je bil oglas star nekaj mesecev. Prva, ki nama (z možem) je odgovorila, sva jo poklicala, ker sva slišala, da ti varuška mora biti ok, ker drugače boš tezko pustil otroka tam. Po telefonu je potem skoraj ona več spraševala o naju z možem in otroku, ker vsakega otroka tudi ne vzame. Dogovorili smo se za osebno srečanje, predstavila nam je kje jih čuva in kakšen je njen način. Že sedaj ga voziva v varstvo k njej 3x tedensko po min. 3 ure, tako da se navadita drug na drugega in na druge otroke. Že od samega začetka ni bilo nobenih težav, tako da mislim, da tudi ko bo bil tam 8 ur ne bi smelo biti nič narobe.
Mislim, da je treba najprej pri sebi razčistiti kaj za otroka iščeš in ne pričakovati preveč. 

Stran: [1]