Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamči ...kakšne imate načrte? Kaj boste počeli na zadnji dan tega leta? Okrog 6:30 pridem iz službe domov in nekje do 7-ih zbudim svoje 3 moške. Jutranja kava, zajtrk in medtem pakiranje potovalke za Bertija, ki gre za čez praznike na Hrvaško. Okrog 8-ih grem od doma, k ginekologu (a nas ni kar nekaj, ki imamo danes zjutraj pregled? ), od tam pa k tašči, kjer bo že čakal moški del družine. Berti odide s taščo, Kamikaza gre v službo, jaz in Jan pa po opravkih, katerih je še malo morje (za moje pojme): najti moram cimetove čigumije (ker je vse v zvezi z Brooklyn-i padlo v vodo ) in cimetov čaj, prevzeti moram naročene kavne skodelice z imeni, vplačati moram igre na srečo za en teden vnaprej, na RTV moram nekoga dobiti na linijo, ker mi že 2x niso poslali položnice (jaz pa v jok, ker je ne morem plačati, ja ), oddati moram tri priporočena pisma, iti po dve potrdili, odnesti plašč v čistilnico in kavbojke k šivilji, da zamenja zadrgo, kupiti Janu nahrbtnik, ker je prejšnjega strgal, si narediti mesečno vozovnico za avtobus (ja, štrajkala bom s taksiji ), nekje vmes se moram ustaviti na kosilu (vsaj zaradi Jan-a, da mi ne pade dol od lakote - jaz bom tudi s kavo zadovoljna), ob 17:30 imam en "nujen" TV opravek, potem smo dogovorjeni za eno napol novoletno večerjo, ob 21-ih je novoletna zabava na Gornjem trgu in se dobim še s kolegico na pijači, potem pa končno domov, pred TV (program SLO 1 ) in lenarjenje do 23:30, ko gremo na Prešernov trg poslušat Jankovića in pogledat ognjemet. Ob 00:30 moram biti pa v postelji, ker moram najkasneje ob 4:30 vstat - ob 6-ih me čaka služba. Moški del družine bo pa najbrž spal.
|