alkohol in zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


lotty4 -> alkohol in zanositev (30.12.2008 19:53:55)

Ojla

Noseča sem, drugič. S to razliko da sem zanosila ravno sedaj ko je ceseli december in se že popila kakšen kozarček alkohola ne da bi vedela da sem noseča. Vem da so prvi trije meseci  zelo občutljivi, pa me zanima če ima katera podobno izkušnjo.
Zelo si očitam da sem neodgovorna, ker me je strah da bo z dojenčkom zaradi alkohola kaj narobe.




borovnička -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 19:57:51)

Naj te potolažim. Jaz sem bila 2  meseca noseča, ko sem po zelo veselem silvestrovanju to izvedela. Cela nosečnost je bla ok, mali pa tud. Sem pa to takoj povedala svoji G, seveda tako zaskrbljena kot ti, pa se je samo zasmejala in rekla, da naj ne skbim, da tista dva kozarčka že nista naredila škode, da naj se pa vnaprej vzdržim.

Tak, da.. ni panike.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamči -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 19:58:06)

Brez skrbi. Zarad par kozarčkov alkohola, pa res ne bo nič narobe.




Petr_a -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 20:06:46)

Narobe bi bilo,če bi pila prekomerno in tekom cele nosečnosti




botrca -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 20:12:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

Narobe bi bilo,če bi pila prekomerno in tekom cele nosečnosti


se strinjam




lunca69 -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 20:30:52)

Jaz sem tudi izvedela da sem noseča ravno ko sem prišla iz morja, na morju pa je bila dobra družba in smo tudi popili kak kozarček.Z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni nič narobe, kot so omenile druge bi bilo narobe če bi popivala celo nosečnost, tako da brez skrbi in želim ti vse najboljše!!!




Netopirčy81 -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 20:34:55)

 Poznam ja. Sem bila na istem. Mi smo vedno po kosilu popili kak kozarček vinčka, včasih tut kakšno pivce in je z našo tamalo čist vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Upam, da bo zdaj v 2. tudi.




lenca1 -> RE: alkohol in zanositev (30.12.2008 21:36:17)

tud sama imam podobno izkušnjo, s tem da ni šlo samo za kozarček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Praznovali smo 2 rojstna dneva in se kar konkretno poveselili. Po res norem praznovanju sem izvedela za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Zdaj smo stari 13m. in nič ne kaže, da bi tisto veseljačenje oz. kakšen kozarček celo preveč imelo kaj vpliva na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Pravijo celo, da dokler ne veš za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], alkohol ne more škodit! Želim ti mirno in prijetno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa nič ne skrbi!




AnciM -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 10:17:07)

Dokler se plod ne poveže s posteljico in popkovino ni nobene panike. Na začetku se plod namreč hrani in razvija s pomočjo rumenjakovega mehurčka in nanj bore malo vpliva naša prehrana.




pajčolanka -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 10:26:57)

jaz sem tudi v nosečnosti spila kakšen kozarček-ampak res kozarček in redko, ampak sem pa ni bilo popolnoma nič narobe.
Je čist nikaj drugega če ti popiješ samo sem in tja kak kozarček kot pa da bi ga kar naprej pila na veliko.




lelaval -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 13:31:22)

Ne skrbi, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  ni škodilo - sem tudi jaz med tistimi, ki so kak kozarček spili preden sem zvedela za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa je potem bilo vse vredu. Ampak skozi vso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] naprej pa nisem imela niti želje po alkoholu.
To je drugo, kot pa, če bi pila skozi vso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Anonimen -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 15:11:00)

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM
Dokler se plod ne poveže s posteljico in popkovino ni nobene panike. Na začetku se plod namreč hrani in razvija s pomočjo rumenjakovega mehurčka in nanj bore malo vpliva naša prehrana.


Takole je tudi meni G razložila (plod naj bi se s posteljico povezal od 6-8 tedna enkrat), ko sem jo vsa panična klicala. Namreč s puncami smo šle ven za moj rojstni dan (bilo je veselo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), čez kak teden sem pa zvedela, da sem noseča in me je koj panika pograbila, da bo kaj narobe ... no pa je vse ok. Res pa je, da sem kasneje v nosečnosti mogoče 3-4x še spila kak požirek vina ali piva, več pa ne.




felix7 -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 19:42:21)

če pa želiš še strokovno zagotovilo, da je vse ok, poglej na Pušenjakov forum, je večkrat odgovarjal na podobna vprašanja, pomagaj si z iskalnikom, če ti pa naredim povzetek - nič ni narobe.

pa lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




TomTaylor -> RE: alkohol in zanositev (31.12.2008 19:59:30)

Ni nobene panike.

Ena moja kolegica, ko se ji niti sanjalo ni, da je noseča, dobesedno nasekala (ravno diplomirala je na faksu + praznovala rojstni dan), naslednji dan je imela bojda takega mačka, da ga še v življenju ni imela. Dva dni je ležala in samo bruhala, bruhala. Pol ji je pa čez nekaj dni še M zamujala. Test je bil pozitiven, ona pa čisto paranoična ker se ga je pred dnevi nasekala. Pa jo je gin. pomirila, da je telo itak samo od sebe odregiralo tako, da se je znebilo strupov (zato tak maček) v najhujšem primeru - če bi prišlo do kakršnekoli okvare ploda, bi telo itak okvarjen plod odplavilo z naslednjo menstruacijo.  Njena punčka je zdaj stara že 5 let, pa je za svoja leta izjemno inteligentna :-)




Stran: [1]