tudi jaz vas potrebujem (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 12:37:51)

Prišel je čas, da si z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] urediva stanovanje (prej ga nisva dobila). Sama sem v 7.mesecu. Trenutno sva prijavljena še pri svojih starših, vendar se nameravava prijavit na skupni naslov. Ker sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje, moj hodi v službo (ima cca. 600E) plače, me zanima naslednje... Ali sem upravičena do socialne pomoči (kot do sedaj), kakšen otroški dodatek bom dobila po otroku in ali sem upravičena do prejemanja starševskega dodatka (175eur vsak mesec, eno leto)?

Prosim, če mi pomagate z nasveti, vse tiste, ki se spoznate na to. Sama ravno nisem o vsem dobro obveščena.
Čeprav sem anonimna (sem iz razlogov) bi Vas prosila za pozitivne nasvete brez špikanja in "uporabi iskalnik". Hvala Vam.

čipka -> RE: tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 12:58:49)

http://www.mojmalcek.si/teme/dobro_je_vedeti/74/dokumenti_za_novorojencka.html

tukaj imaš nekaj ko boš urejala dokumente za dojenčka.

Drugač smo mi3 prijavljeni na istem naslovu-sem šla urejat ko sem bila še noseča in otroški dodatek urediš po rojstvu otroka-najkasneje oddaš prijavnico v 90 dneh po rojstvu. Za socialno ne vem ker je nisem nikoli prijemala-otroški  dodatek pa dobim tam nekje cca 30€. Nič kej preveč. Ah, boljše to kot nič.

Anonimen -> RE: tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 13:06:24)

Socialne pomoči ne dobiš

tia12 -> RE: tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 15:37:09)

Socialna pomoč definitivno odpade....kar se pa tiče drugih dohodkov bodo pa tudi ti manjši.

girly -> RE: tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 19:14:22)

ja, do starševskega dodatka 175€ na mesec za dobo enega leta si upravičena, ker si brezposelna.

srečno!

zmajaz -> RE: tudi jaz vas potrebujem (29.12.2008 19:41:36)

Mesečno dobivaš starševski dodatek - seveda - in pa otroški dodatek, katerega višina je odvisna od višine dohodkov na družinskega člana. Tule najdeš lestvico in možnost izračuna: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp

Potem dobiš od CSD še enkratno pomoč ob rojstvu otroka, ki je lahko v obliki paketa ali denarja (izbereš sama), poleg tega pa dajo enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka še tudi nekatere občine - ne pa vse (recimo naša da 200 eur).

Kranjcanka -> RE: tudi jaz vas potrebujem (30.12.2008 21:58:19)

splaca se malo nastudirati ta prebivalisca. no, samo kar se pomoci obcine ob rojstvu novorojenca tice. navadno je tako, da mora biti vsaj en stars in otrok za stalno prijavljen v obcini. pri nama je razlika 400evr, tako da se splaca.
drugace ni vazno kako ste prijavljeni, ste druzina in povsod gledajo tvoj+ partnerjev dohodek / 3 kot povprecen dohodek na druzinskega clana. od tu ti potem racunajo otroski dodatek pa tista znizana placila za vrtec itd.
socialna pomoc in starsevski dodatek se med seboj izkljucujeta. 1 leto od rojstva ti pripada ta dodatek, ki je mislim da okrog 185evr. ce je socialna visja, dobis od njih razliko.

je pa nekaj drugace, ce si bila v zadnjih treh letih vsaj nekaj casa zaposlena oz. so ti bili placani prispevki za soc varnost itd (ce ze imas kaksnega otroka oz ti je socialna, vojska.. kaj placevala). to nikjer ne pise oz na strani ministrstva pise, da se ti potem visina nadomestila izracuna po posebnem kljucu.. predvideva da zanj izves, ko si na tem :)

pa kot ze omenjeno, upravicena si do enkratne pomoci ob rojstvu oz do paketa.

lp

Stran: [1]