mala_pikica -> RE: alergija ni potrjena, kako naprej (5.1.2009 8:07:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: onyx Pozdravljene! Upam, da mi boste pomagale s kakšno pametno idejo kako naprej. Namreč moj 6m sinko ima težave s kožo. Začelo se je nekje okrog 2m in sicer s fleki po nogicah, ki so sprava bili se bledi in hrapavi, nato pa čedalje izrazitejši in srbeči. Od 2m naprej je pil Aptamil AR. Pri 4,5m sva šla na pregled k alergologu, kjer so mu naredili krvni in kožni test. Na prvem pregledu je bila reakcija na mleko blaga, ko smo prišli drugič, reakcije ni bilo, kot je tudi ni bilo na jabolka, korenje, sojo, banane. Celokupni IgE je bil 9, krvni test na mleko in sojo pod 0,35. Torej nobena alergija ni bila potrjena. Približno 1,5 m pijeva Aptamil Allergy Digestive Care in koža se ne izboljšuje, temveč je še slabše. Pikice so se začele pojavljati tudi okrog ust in po trebuščku. Pred kratkim sva začela z uvjajanjem goste hrane, in imava že sadni in zelenjavni obrok (jabolko-banana in krompir-korenje). Ni videti, da bi mu to škodilo, samo odvaja mogoče večkrat po malo ( prej ko je jedel samo mleko je odvajal 1krat na dan). Kožo zdraviva z 8% Elocomo v belobazi, vendar ga ne upam prevečrat uporabljati zarasi tanjšanje kože, tako da ga mžem 1krat na pet dni. Približno pet dni je koža za silo zdrava potem se zopet začne. Pregleda pri alergologu nimava več, ker naj ne bi bil alergičen na mleko. Kaj mi svetujete naj naredim? Sem že precej obupana, ker se mi zdi da sem v slepi ulici. Kako naj vem, da mu kakšno novo živilo škoduje, če pa ima težave s kožo že od prej ko je pil samo mleko. Sva še vedno na Aptamili ADC. V januarju imava 3.cepljenje in bom prosila napotnico za dermatologa. Hvala za vse predloge LP Pri nas je bilo popolnoma enako. Težave s kožo so se začele pri 2 mesecih. Sva šla k pulmologu- alergologu, ko je bil star 5 mesecev, takrat so kožni testi nakazali sum na alergijo in sicer na kravje mleko in pšenico. Jaz sem mojega dojila zato sem šla takoj, ko sem opazila AD na strogo dieto brez KM, jajc in pšenice. Koža se mu je izboljšala, potem pa vmes poslabšala. Ko sem nehala dojiti sem začela kupovati Allernovo to je mleko za alergike, ker je popolnoma brez KM. Pri 10m so mu ponovno naredili krvne teste, ki so bili tudi negativni, saj ima sin popolnoma sesut imunski sistem. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] je nonstop bolan, imamo velike brobleme z bronhitisi. Z kožnimi in krvnimi testi je tako, da so v večini primerov lažno negativni, to vedo tudi zdravniki. Sploh pri tako majhnih dojenčkih. Najbolj točno pokažejo šele nekje po 3 letih, ko imajo otroci zgrajen imunski sistem. Glede kremic, pa ga ne maži pogosto s kortikosteroidi, prosi pediatra, da ti napiše Elidel kremico, meni jo je pulmologinja, s kortikosteroidi pa maži, ko je to res nujno potrebno. Jaz perem stvari za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] brez mehčalca, prašek pa uporabljam Frosch. Kopam ga enkrat na 10 dni samo z vodo v katero dam kapljico olivnega olja, za vsakodnevno nego pa nam pomaga hladilna kremica 5% olivno olje v belobazi, s to ga namažem tudi po večkrat na dan, da vzdržujem vlažnost kože. Ko je bilo hudo pa sem uporabljala še kolekcijo od ADERME in MUSTELE. Pa seveda tudi jaz ti svetujem, da pelješ otroka na bioresenančno testiranje, da vsaj vidiš kaj ga iritira, da se tistemu izogibate, potem pa se lahko tudi odločiš za bioresenančne terapije. Mi vozimo našega v Rogaško in sem zadovoljna. Aja, pa pojdi se ponovno pokazati k alergologu. Pokliči in povej, da ni boljše in te bodo sigurno naročili. Mi tudi nismo imeli več kontrole, pa sem poklicala, ker ni bilo izboljšanja. Pa še to, tudi porodniško so mi podaljšali, kljub temu, da so bili krvni in kožni testi negativni. Saj vedo, da so ti testi nerealni. LP
|
|
|
|