sirenetta -> RE: Mikrovalovka? (28.12.2008 23:54:27)
|
Mi jo imamo. Imam 8 mesečnega dojenčka, prve dva meseca sem kombinirala dojenje in AM, zdaj jemo GH, pa mikrovalovke nisem in ne rabim nič v zvezi z otrokom. Saj tudi sicer jo uporabljam za nas vgl. samo za odmrznit hrano iz zmrzovalnika in pa za si kaj pogret. Materino mleko naj se ne bi segrevalo v mikrovalovki, ker se izničijo protitelesa in druge sestavine (če si boš črpala svoje mleko). Za AM pa je vodo treba zavret (in po navodilih pustiti da prevre 5 min) kar je z mikrovalovko zame neizvedljivo (voda težko zavre, če zavre šprica v mikrovalovki naokoli, skozi vrata ne vidiš kdaj je zavrela voda). Kvečjemu pogojno pride prav, če imaš kakšno izmed naslednjih reči: grelnik vode (v njem zavreš vodo za AM, za čaj; nekateri imajo timer in vre voda točno toliko časa kot je potrebno nakar se sam izklopi), termoska če hraniš otroka z AM (1 x dnevno prevreš večjo količino vodo npr. liter vode, pustiš, da se shladi na ustrzno temperaturo in jo še vročo shraniš v termosko - vsakokrat ko rabiš vodo za pripravit AM jo enostavno iz termoske preliješ v stekleničko in vmešaš AM in to je to), električni grelec stekleničk (mi ga skoraj nič nismo uporabljali). Vgl. za moje pojme si res ne rabiš nabavit mikrovalovke, prej termosko (pa še to, če ne boš dojila za shranit vodo za pripravo AM), grelec vode (isto, mogoče no še za pripravo čaja, ampak za to se tako ne mudi in lahko vodo tudi na štedilniku zavreš, pa kasneje za zavret vodo za riževe, žitne kašice), električni grelec stekleničk (tudi ni ne vem kako nujen). Moj nasvet je, da počakaj in boš sama videla ali boš potrebovala kaj od tega ali ne (odvisno ali boš dojila ali dajala AM, kasneje kakšno GH boš dajala otroku, torej kupljeno ki jo je treba segreti ali boš sama pripravljala in torej segrevanje ni potrebno).
|
|
|
|