|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ležanje na boku ali hrbtu in jokanje dojenčka?
28.12.2008 16:11:21   
Claudi
Hoj!

Zanima me za mojega mesec dni starega sinka, kako je z ležanjem?Patronažna je rekla da naj spi enkrat na enem, drugič na drugem boku.In tako je tudi je.Zdaj pa moja mami pavi, da bi bilo pametno, da bi ležal tudi kaj na hrbtu?Predvsem zaradi oblikovanja glavice, da se mu oblikuje tudi zadaj, ne samo ob straneh?Kaj pravite ve ne touser posted image Res ima zadaj zelo okroglo in jajčasto glavico, ampak me je strah, da bi bruhal ali podrl kupčka in bi blo kaj narobe.

Rada bi pa še vprašala, če kdaj pustite ali ste pustile svoje user posted image jokat, da so se zmatrali in tako zaspaliuser posted image V primeru da je sit, previt in mu ni hladno ali vročeuser posted image
Moj je že itak podnevi večinoma buden, in ga moram dost nosit po rokah, ker drugače ne zaspi, ko ga  položim se pa zbudi.Zadnjič sem ga cel dan prenosila, nism mogla nič narest...Pol je prišla patronažna na obisk, ga je položila na previjalno, obe sve bile zraven in revež se je drl in jokal, vendar je delovalo, čez 20 min je že spal.Je rekla da če ga pustim 15 min jokat, da ne bo nič narobe?Sam mi je res hudo, ko tolk joka,da še dihat ne more, ga kr vzamem v naročje.Pol mi pa vsi pravjo da kolk bom boga, k ga bom zmeri težje nosila, da še na wc nam mogla, al pa kosila skuhat v miru....mnenjeuser posted image

tnx vsem že v naprej, papa

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 16:54:36   
pajčolanka
ne vem, jaz je ne pustim jokat. Nikoli tako dolgo kot ti pišeš. Mogoče minuto dve če se ji ne morem takoj posvetit to pa je tud vse. Zdi se mi nepotrebno pustit otroka jokat če pa lahko nekaj storim zato da neha. Mogoče bom kdaj res nasankala ko bo hotela non stop bit pri meni, pa kaj, me vsaj nebo stiskalo pri srcu ko bi jo že en čas poslušala kako joče jaz pa se ji ne posvetim.
Včasih potrebujejo otroci samo mamino bližino...
Za glavico pa ne vem, bi  pa tud mene zanimalo, čeprav moja velikokrat tako telovadi da na koncu zaspi na hrbtu...

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 16:55:41   
botrca
Ja, otroka obračaj malo na en bok, malo na drugi in na hrbet ko je buden, vsaj jaz sem delala tako, ker ti lahko ponoči bruha če ga boš pustila na hrbtu ležat.
Nikoli ga nisem pustila jokat, čeprav je zelo malo jokal in nikakor ne da bi v taki situaciji zaspal, bog ne daj.
Kupi si kengurujčka ali trip trap al kako se že reče in ti bo lažje, boš lahko tudi kaj naredila. Mogoče ti pa sporoča, da potrebuje tvojo bližino in toplino saj je komaj mesec dni star, to še ne pomeni da je razvajen, tako mali res ne morejo biti razvajeni.
To kar ti je pa patronažna rekla, se pa sploh ne strinjam, saj ni prijetno poslušat kako neutolažljivo joka. Ti ga kar pocartaj, saj bo tudi tega obdobja konec.
Pa ga kaj črviči? Pa ti ponoči spi?

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 17:03:20   
Mišni
Ja, kot pravi botrca. Malo na eni strani, malo na drugi, ko je buden, je pa na hrbtu, pa je.

Za pustiti jokat je en mesec star absolutno premajhen. O.K., kakšno minutko, dve, če ne moreš in če ni potem ga blaznio težko ustavit (kot je bilo mojega), je dobro malo natrenirat dete.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 17:27:54   
Pšemek
Moja je na začetku ponoči spala enkrat na enem in enkrat na drugem boku, čez dan pa večinoma na hrbtu. Zdaj pa tudi ponoči večinoma na hrbtu spi. Se sama obrne, ne glede na to, koliko jo podložim. Nekako se vedno "zbrca". Sem to povedala pediatrinji, pa je rekla, da nimam kaj narediti. Tako da jo sedaj dam spati na bok, ko pa se obrne, pa spi tako naprej.
Je pa NIKOLI nisem pustila jokati do onemoglosti. Nimam srca za to. Verjamem, da tako majhni dojenčki ne jokajo brez razloga. Če je previt, sit... mu res verjetno res manjka le tvoja bližina. Nejko sem na zažetku tudi sama mogla precej časa po rokah nositi, zdaj pa se že nekajkrat na dan za nekaj minut tudi sama zamoti z igračkami na loku, ko jih skuša uloviti. Se pa še vedno najraje igra z mamico ali atijem.

_____________________________

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 18:21:03   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ja, kot pravi botrca. Malo na eni strani, malo na drugi, ko je buden, je pa na hrbtu, pa je.



Nisem pristaš "naj joka, se bo zmatral in zaspal". Tako majhen otroček lahko samo z jokom pove, da mu nekaj manjka. Mogoče samo toplo naročje.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 18:39:51   
Acjom1
Jaz svojega nikoli ne puščam jokat, pa imava včasih prave maratone joka. Sem ga dva meseca skoz nosila, ko je imel krčke, pa mi na kraj pameti ni padlo, da bi ga pustila jokat. Zdaj (star je skoraj tri mesece), ga tudi včasih pustim kakšno minutko, če glih kaj delam in ni prehudo, pa še to se je zgodilo samo parkrat. Sem odločno proti temu, da bi dojenčkala puščala jokat in ne bom tega nikoli naredila.
Kar se tiče spanja, sem ga pa jaz dajala na bok, ker so nam tako rekli v bolnici, pa tudi povsod tako piše, zdaj je pa itak skoz na hrbtu, ker se sam obrne. Sem pa že slišala za to teorijo, da naj bi ga dajali tudi na hrbet. Kolko vem, je najbolj pomembno to, da ne spi na trebuščku.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 19:38:28   
nia5
Tudi če na hrbtu spi obrne glavico na stran, tako da mislim da ni neke bojazni da bi blo kaj hudo narobe. Glede joka pa - jaz je nisem nikoli pustila jokat, pa je nisem "razvadila", zdaj pri 7 mesecih se čist lepo sama zaposli in igra, jo malo pocartam ko sitna grata, pa jo spet odložim in se igra. Pri enem mescu pa je še premajhen da bi se znal sam zamotit in pač potrebuje mamico za tolažbo, bližino in animacijo user posted image

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 19:58:46   
beyba

glede spanja ...

moja punca je spala na obeh bokih, na hrbtu ravno ne, ker je tako kupčke podirala, da se je potem s tistim dušila, tko da sem  jo vedno dajala spat na bok ali trebuh, ker je full rada spala na trebuhu in še danes ko je stara pol leta, in ko se je začela obračat, se vedno obrne na trebuh ker res full rada spi na trebuhu, čeprav naj bi kao ne spali na trebuhu. No ko sem blila jaz mala, so govorili da moramo dojenčki spati na trebuhu in sem vedno spala na trebuhu pa ni danes nič narobe z mano.

Kar se tiče joka....jst je nikoli nisem pustila jokat do petega meseca, potem pa ene dvakrat, ker mi je na živc stopla, pa sem se skulirala pa je nikoli ne pustim jokat z namenom bo že zaspala. Sem jo pa v prvih mesecih prenosila cele dneve, ker je mela krče, pa ker ravno tako ni zaspala drugače kot v naročju, pa še danes je tako da zaspi samo v naročju pri meni ali moji mami. Ko je mela krče sem ugotovila da pomaga cincanje gor dol, ki so počasi prehajali v počepe. Prenosila sem jo tudi po 13 ur na dan sama pa naredila po tisoč počepov na dan....

Otroci so pač različni in najlaže je bit pameten tistim, ki imajo pač nezahtevne otroke in so zadovolni sami s sabo v košku, ko se utrudijo zaprejo oči in zaspijo...Hvala bogu da jih majo....eni imamo pač malo bolj zahtevne otroke, ki zahtevajo vso pozornost, ki potrebujejo veliko ljubezni in nege, veliko objemov in veliko občutka varnosti. Jaz sem se trudila po svojih močeh, danes po pol leta je bistveno bolje, se tudi dama že zamoti med igračami da lahko skuham , pospravim....vačsih si prve 4 mesece tudi kuhala nisem ker otrok pač ni spal. In še danes spi na noč od 8-10 ur čez dan pa vsega skupi do tri ure ali še to ne ...Kot sem rekla otroci so različni-eni potrebujejo manj spanja drugi več....naj te pa potolažim da so zvedavi dojenčki ki malo spijo baje full brihtniuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ela je moj največji zaklad, ki dopolnuje moje življenje v popolnost!

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 21:16:00   
Lona76
Naša je spala na boku, ko pa se je začela sama obračati na hrbet je pač spala na hrbtu. Čez dan pa je bila v stolčku.

Jokati je namerno nisem pustila, ker se je rodila s srčno napakico (prehitro bitje srca) in sem se bala da bi dobila kakšen napad če bi tako jokala. In sem jo res veliko prenosila ker je res veliko jokala. Za vsakič ko je zajokala sem tekla k njej pa jo dojila pa nosila ..... Sedaj se igra tudi sama, včasih pa jo je seveda potrebno pocrkljati. Ni pa kljub temu, da je preživela veliko časa na mojih rokah "razvajena". Sploh pa nisem pristaš tega, da bi otroka pustil jokati 15 minut in se bo že zmatral. Sicer pa vsak naj dela po svoje. Ampak mislim da pri 1 mesecu ne narediš s tem da ga pustiš jokati čisto nič.

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ležanje na boku ali hrbtu in jokanje doje...
28.12.2008 21:53:03   
Anonimen
A je ta patronažna nora?user posted image  Mesec dni starega otroka pustit jokat toliko časauser posted image user posted image

Moj fantek je bil do 4.meseca non stop na rokah. Zaspal ni drugače, kot da sva ga s partnerjem nosila, sede v naročju ni bilo variante, hodit! Tudi meni so nekatere prepametne glave modrovale, kako se bo razvadil in da ne bo znal biti sekundo brez mene. Tudi na sprehodih ni hotel biti v vozičku, zato sva kupila trak za nošnje in v njem se počuti krasno.

Tako majhen otroček potrebuje bližino, varnost. Iz tople, varne maternice se je rodil v svet poln neznanih dražljajev.

Ko otrok ugotovi, da je varen, da ga, ko potrebuje bližino mama, oče...objame, stisne, ga potolaži, takrat postane samostojnejši.
Če pa otroka pustiš jokati v nedolged, dokler revček od utrujenosti ne zaspi, pa ne dobi ravno pozitivne izkušnje o svetu. Počuti se sam in nesiguren.

Moj sin je star sedaj 6 mesecev. Brez problema ga pustim na igralni podlogi, ima toliko dela sam s sabo in z raziskovanjem sveta okoli, da komot naredim zraven kar pač že delam. Ve, da če me bo potreboval, bom zraven, zato ne gleda prav boječe vsako sekundo kam sem izginila. To pripisujem temu, da smo mu kot novorojenčku poskušali svet predstaviti pozitivno in ga nikoli pustili samega, kaj šele, da bi v joku zaspal.
Tudi zvečer sedaj zaspi sam v svoji posteljici. Ima svoj ritem, pojeva večerni obrok, ga dvignem, podre kupček, ga položim v posteljico, ga pobožam, dobi poljubček in potem čisto umirjen sam zaspančka.

Ne poslušaj čisto vsake brihtne izjave patronažne sestre. Vsaka ima neko svojo metodo, ki jo prodaja mamicam, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je ta njena metoda pravilna.

Mene je želela patronažna poučiti o neki zadevi, o kateri sem sama vedela precej več kot ona in tudi precej drugače kot ona. Sem jo zelo hitro postavila na realna tla, vendar sem prepričana, da je kakšni drugi mamici v podobni situaciji kot sem jaz povzročila težave.

Zanesi se nase...sicer pa, saj si ženska, poslušaj se...materinski nagon, čut ali kakorkoli želiš to poimenovati...

Srečno!

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?