Tanja_ -> RE: aerobika/fitnes (28.12.2008 21:00:37)
|
Hej! Sem imela podobno dilemo kot ti. Torej, čeprav sem s težo okej, sem bila precej aktivna pred nosečnostjo, kolesarila sem, hodila v hribe, na najintenzivneješe vadbe... Skratka nisem doma čepela. In potem ,ko sem zanosila, sem še naprej hodila v hribe 5X tedensko Šmarna+ čez vikend kaj konkretnejšega, nor. Nanos. Z lubijem sva prekolesarila Goriška brda in Slovensko Istro, je pa res, da sem vse počela bolj umirjeno. Načeloma je tako, da v nosečnosti nikakor ne smeš začeti na novo s telesno vadbo, če pa si bila aktivna že prej, pa ni noben problem. Le zmanjšaj intenzivnost in število tedenskih obiskov, predvsem pa POSLUŠAJ SVOJE TELO, ti bo samo povedalo. Jaz sem bila npr. v 14. tednu na TNZ, kar mi je bilo pred nosečnostjo čisto premalo, naslednji dan sem imela trebuh trd kot kamen, pa mi ni šel pulz tudi preko 100, trebušnjakov nisem delala, skratka pazila sem se. In nisem več šla. Kupila sva sobno kolo, ki ga sedaj vrtim vsak dan pol ure, pa na pilates za nosečke sem se vpisala. Aja, nikakor pa ne body pump, ker dviguješ tiste uteži in se napenjaš. Aja, pa trebušnjake sem delala in jih še, se mi niso trebušne mišice še nič razmaknile, ko se mi bojo jih bom nehala seveda, je pa res da sem jih pred nosečnostjo naredila približno 250/dan, tako da to ni na novo. Upam, da sem ti kaj pomagala.
|
|
|
|