večerja in spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

anita4 -> večerja in spanje (25.12.2008 18:16:48)

Živjo!
Mene pa zanima če ima katera tudi takšen primer kot mi in sicer;
naš sonček (star 12 mesecev) zaspi že ob 18:00 .In seveda pred spnjem večerja kopanje ter spat.Aproblem je v tem da če ga pustim samo z to večerjo je revček ponoči lačen in hoče jesti, zato mu okrog 21:00 dam še mleko po flaški  (kr v spanju) in tako spimo do 5:00 ali 6:00 zjutraj nakar je lačen mu dam flaško in spimo dalje do 8:00.
Sej vem da imam optimalnega sončka in da sem lahko srečna da je tako priden glede spanja, ampak ker odsvetujejo oz. naj bi čim manj jedli na flaško ponoči oz. zvečer (vsaj pri nam)sem malo v dilemi, ampak ne vem kaj drugega nardit.

lp
Anita

Petr_a -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 18:47:44)

No prosim te lepo.daj mu to flaško pa pusti druge kaj odsvetujejo ;)

anita4 -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 18:53:39)

ma ja sej mu dam,sej ni panike da nebi.
Ne me narobe razumet, sam rada bi vse dobro za mojga sončka.
lp
Anita

botrca -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 18:56:09)

Petr _a ima čisto prav. Mi smo imeli obdobje ko je hotel ponoči jest, pa kaj sem drugega delala kot vstajala in mu dala.
Če te pa moti da vstajaš ob 5h probaj malo premaknit večerno rutino in naj ti gre ob 20h spat pa boš vidla kaj bo ponoči. Probaj. 
Koliko pa čez dan spi?

anita4 -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 19:02:52)

Ker se zbudiva ob 8:00 gre potem ob 12 spat in spi do 14:30, je pa res da že od majhnega ni moral vzdržati buden več kot 2 uri čez dan, tako da sva vsaki dve uri šla spat in spala tudi po dve uri.
Sem pa poskusila premakniti to večerno rutino , ampak na žalost se nam ni obrestovali...jok do onemoglosti, dokler ni zaspal.
lp
anita

BibaMaJa -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 20:14:17)

Naš ta prvi je do 3. leta pil mleko po flaški zjutraj in zvečer. Od cca. 1,5 leta je imel oni mehki nastavek (Nuk) na flaški, ker sem mislila, da ga bom s tem lažje odvadila, ampak ni šlo. Pri 3 letih pa smo se lepo zmenili, da bo pil mleko iz kozarčka, skodelice, ker je že velik fant. Zobke pa ima tudi lepe.
Poslušaj otroka.

Volga -> RE: večerja in spanje (25.12.2008 20:29:14)

Pa je gotovo , da ni slabokrven ali kaj pododbnega, ker 16 ur pa pol spanja na dan se pa meni zdi malo veliko. 

anita4 -> RE: večerja in spanje (26.12.2008 8:11:34)

Smo ravno 24.12. imeli P in so ga pregledali ( tudi kri) in je popolnoma zdrav.
Edino če ja kaj potegnu po mamici in atiju, ker oba rada spima , očitno najin sonček tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
lp
Anita

Najaa -> RE: večerja in spanje (26.12.2008 14:54:26)

Ne obremenjuj se s tem, kaj drugi pravijo. Še toliko drugega je, ki se odsvetuje. Če ima tako rutino, jo pač naj ima. Do 2.leta se bo ta rutina še velikokrat spremenila.

Stran: [1]