piščanc -> Mame neješčih otrok (8.4.2005 10:45:27)
|
jaz sem tudi mamica ene neješče 4 letnice in že od rojstva je bilo tako. sem imela pa dobro pediatrinjo, ker ni nič komplicirala glede tega. Moj predlog je, da poizkusiš najti njegov ritem, kdaj mu najbolj ugaja jesti - pred, med, po spanju in se potem držiš te rutine. Pravkar sem brala, da je ena dala čaj med mleko, da je pil, mogoče je pa to. Poizkusi drugo mleko, mogoče za starejše, dodaj riž, sladkor, toplo, hladno.... mislim, da ima Alete jogurte iz adapt. mleka. Poizkusi prej začeti z gosto hrano, ker flaška mu zgleda ne ugaja. Pri nas je bilo z gosto hrano približno enako kot z dojenjem, vedno sem želela da bi pojedla malo več. Žlička krompirja, pet korenčkov, mikronski košček mesa in par žlic juhe. To je vse. No zdrava pa je, manjka ji očitno nič. Žiga ni hotel piti čaja, pa sem mu dala jabolčni sok, ker težko kaka, to pa je pil. če noče piti po flaški mu daj po žlički, se bo vsaj zabaval, sicer je ogromno dela, ampak mogoče se pa nauči. Pazi, da ne bo jokal zraven, nehaj in kasneje spet začni. zamenjaj flaško, poizkusi že kar lonček namesto flaške... saj vem, da ste sigurno že poizkusili ogromno stvari, ampak tole mi sedaj pade na pamet.
|
|
|
|