evi28 -> RE: Mastitis in lekadol (24.12.2008 20:38:40)
|
Ko sem jaz fasala mastitis, je sestra klicala dežurnega zdr. (bila je sobota), če mi lahko da kaj za zbijanje vročine, ki sem je imela 41°C,je rekel, da lahko lekadol, ni pa povedal, da samo enega. Ko ga je zvečer klicala in povedala, da ni vročina nič padla in da sem jemala lekadol na 4 ure cel dan, je pa v luft skočil, da ne smem dojit in da mora tamala dobit AM. Še sreča, da so imeli pri sosedih dvojčka in je so posodili eno škatlo Aptamila. V ponedeljek sem pa klicala svojo zdravnico, ki mi je dala antibiotik. Kako in kaj je z lekadolom v takih primerih, še zdaj ne vem čisto točno, ali res nebi smela dojit, ali je dohtar pač preventivno reagiral, ker ne glede, da je bil seznanjen z mojim stanjem, ni predlagal antibiotika. Vem pa zase, če bom imela še kdaj tak mastitis, definitivno najprej pokličem za A, ker pri taki vročini, kot sem jo imela jaz, lekadol ne zaleže. Pa še več kot 14 dni sem se potem matrala, da sem tisti dodatek lahko čisto ukinila in prešla nazaj na izključno dojenje.
|
|
|
|