Mišni -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:04:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: 1ksantipa IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Kupi fundi (fondue), pa potem lepo koščke mesa notri namakate. Družabno, nekaj posebnega in predvsem biolj enostavno ne more bit. S tem nimam izkušenj. Kake omakce pa pripraviš? A meso pa prej spečeš ali kako? Ta ideja mi je res všeč, ker se mi tud naslednji teden obeta mini žurka, pa bi lahko to uporabila. Omakce lahko pripraviš, ampak jaz jih kar kupim. Npr. majoneza, ajvar, lutenica, senf, lahko kakšna sirova (tista mekiška), guacamoli, kakšen tzaziki ali karkoli imate pač radi. Mesa nič prej ne spečeš. Samo razrežeš na majhne kose, tako da potem po 2 gor na viličko daš, na primer. Jaz ponavadi kupim piščanca, pa svinjino, lahko je tudi kakšna mlada govedina oz. teletina, pa hrenovke, če ima kdo rad. Meso daš vsako vrsto v svojo skledico in potem po želji pikajo in vilčke dajejo v olje v posodi, ki je nad gorilnikom. Je pa edino fajn, če posodo z oljem prej na štedilniku segreješ, ker na gorilniku dooolgo traja, da se segreje. Saj potem, ko je že segreto, se fajn peče ves čas. Pa moraš imeti precej kruha, ker tega se kar precej poje, medtem ko se čaka, da se bo meso speklo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|