Gordana-3
|
otroka z luknjicami čim prej k zobozdravniku. moja ta večja 4,5 letna pupa je tudi prvi luknjici dobila pri 2,5 letih, pred tem smo že hodili k zobozdravniku na mazanje s florom, ker je na zgornjih dvojkah dobila bele fleke - začetek kariesa. zobozdravnica je sicer rekla, da pri tako malih otrocih še ne vrtajo, ampak da bi bilo škoda, če bi izgubili zobka. zobka je popravila, čeprav se je hčerka obakrat drla ko jesihar in ne vem, kako je še v drugič držala usta do konca odprta, da je zobozdravnica končala z delom. preostale štirke in petke ji je zalila, da luknjica tam ne more nastat. pa smo tudi čohali zobe skoz. ta večja je bila večkrat pri zobozdravniku, kot pri zdravniku. še ko sva prišli k zdravniku, je držala usta odprta . tudi sedaj hodimo redno na vsakih šest mesecev. tu je še ta mala, 2,5 letnica, pri zobozdravniku je bila tudi že ene 5x sigurno. florovih premazov ji zobozdravnica ne dela, tudi štirke in petke niso zalite, ima pač boljše zobke od sestrice. le zgornja dvojka ji je zrasla čez enko in tam se je skoz nabirala hrana, tako da smo tisti predel morali čistiti z zobno nitko. nekako pred drugim letom ji je zobozdravnica ta predel zadelala z neko belo snovjo, da je zaščitila ta predel, da se hrana sedaj tam več ne nabira. joj, sem se razpisala ... želim povedati to, da ne želim, da je hčerki zobozdravnika strah tako, kot ga je mene. jaz se ga bojim kot hudič križa. ko sem šla na izdiranje osmice, mi je bilo kar slabo od strahu. zobozdravnika jima želim prikazat kot nekoga, ki je dober, ki ni noben bavbav in h kateremu bosta vedno šli brez strahu.
|