Bostjan-1 -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka ali mei tai (25.12.2008 18:31:47)
|
Mei taia nisem nikoli uporabljal, zato ne morem podati kakšnega mnenja iz prve roke. A po slikah sodeč upam trditi, da v njem ne bi nosil otroka od nekje 5. meseca pa do treh let, kolikor je lahko uporaben nahrbtnik. Prav tako se mi ne zdi primeren za več urno ali celodnevno nošenje - ne za otroka, ne za starša. Vsekakor teža ni primerno razporejena po nosaču. Poleg tega tesno pritiska na nosača in onemogoča dobro zračenje (odvajanje švica). In v primerjavi z nahrbtnikom Bog ne daj (predvsem za otroka), da se kje spotakneš - okoren pri takšni teži pa vsekakor postaneš. Po drugi strani pa verjamem, da je primeren za kakšno čakanje, kot je bilo omenjeno npr. letališče - majhen za spakirat in zato hitro pri roki. Čeprav lahko otroka v takšnih situacijah nosiš tudi za vratom (po 6.-7. meseca zagotovo brez problema). Če imaš razčiščeno, s kakšnim nameno/ciljem sploh kupuješ, potem sem prepričan, da dileme ne more biti, ker gre za preveč različni zadevi. Če mislite početi kaj podobnega, kot mi (poišči sestavek http://www.pdsg.si/index.php/nahrbtnik_za_no%C5%A1enje_otroka), pa tudi za daljše sprehode po naravi, je po mojem mnenju edino primeren le nahrbtnik. LP, Boštjan
|
|
|
|