nasvet - postelja za dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema

Sporočilo

Eca -> nasvet - postelja za dojenčka (22.12.2008 16:18:50)

Hej!

Pred časom sem prebrala nekje, da stare postelje za dojenčke niso primerne zaradi ograje - širina oz. razmak med paličicami na ograji je prevelik. Ali mi lahko kdo posreduje koliko je lahko maksimalno ta razmik, da postelja ni nevarna za dojenčka.

Hvala in lep pozdrav!

Eca

Anonimen -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (22.12.2008 16:40:54)

Bi pa rada prebrala ta članek.

Šaki -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (22.12.2008 16:44:39)

oh pomoje da to nima tolk veze.
ne razumem kakšne stare postelje.?

Lenny -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (23.12.2008 9:50:58)

Eca, vem o čem razmišljaš. Pojdi na spletno stran Lip Poljčane ali pa jih pokliči in boš našla podatke še o višini ograjice in debelini "jogija", ne samo o razmaku med palčkami v ograji. Nama so naredili pravo predavanje o varnostnih predpisih, ki veljajo v Evropi. Jasno pa je, da to ne pomeni, da so vse posteljice starejšega datuma zanič. Meni na pamet ne bi padlo, da je lahko klasično debel "jogi" za otroško posteljico nevaren za nogice.
Predpisi gredo v smer, ko bomo imeli navodila v stilu Amerike, kjer lahko dobiš odškodnino, če med vožnjo zapustiš šofersko kabino v "kemperju", saj v navodilih ne piše, da se to ne sme.

tinatona -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (23.12.2008 10:12:56)

Mirno imaš lahko staro posteljico. Je pa res fino, da če je razmak med paličicami v ograjici širši, da daš obrobo okrog in okrog...

LP

Mišni -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (23.12.2008 10:21:42)

In koliko otrok se je včasih v posteljah poškodovalo? A je ta podatek tudi kje?

Lenny -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (23.12.2008 14:19:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

In koliko otrok se je včasih v posteljah poškodovalo? A je ta podatek tudi kje?

Dvomim. Se pa spomnim, da je imela še moja generacija na spalnih vrečah trakce, ki so se privezali na ograjo, da otrok ni mogel vstati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

koala -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (23.12.2008 22:07:04)

Lenny jaz sem pred dvema dnevoma videla tako vrečo, samo mojega to nebi ustavilo.

barmaz -> RE: nasvet - postelja za dojenčka (24.12.2008 7:37:52)

Moji dve mali sta obe (ena še zdaj notri spi) od rojstva naprej spali v 35 let starem "kinderpetu" (posteljica za dojenčka). Pa se nobena ni nič poškodovala!!

Stran: [1]