Anonimen -> RE: Pralni stroj (22.12.2008 20:39:44)
|
To porabo vode pri pralnih stojih je potrebno gledat z malo rezerve. Merijo jo po ISO standardih, teh je več, ampak načeloma za večino firm velja: merijo pri najkrajšem programu, pri 30° in pri malo umazanem perilu. Pri 90° je tako poraba vode še vedno okoli 100l. Pri 40° in zelo umazanemu perilu bo kljub senzorju stroj porabil 70-90 litrov. Pomembna je poraba energije, oziroma kako segreva vodo, postopoma, kakšne obrate ima - še posebej če uporabljaš sušilca. Ampak nekje 1200 obratov je OK. Razni dodatni programi za madeže pa odvisno, koliko sploh rabiš. Če imaš veliko otrok ali moža nogometaša, potem je fajn, sicer se mi zdi brezveze. Evenentuelno še velikost bobna. Robinzon, mogoče uporabljaš preveč praška? Stroji dandanes, sploh boljše znamke, imajo način vrtenja bobna narejen tako, da prašek maksimalno porabijo, poleg tega je tudi prašek zelo močan. Zato se naj bi porabilo manj praška. Firme: jaz ti lahko priporočim Boscha in Siemensa, samo sem malo pristranska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
|
|
|
|