Češnjica -> Kako ravnati do obiska pri alergologu? (22.12.2008 9:54:33)
|
Zdravo! Prosila bi, če mi lahko katera pomaga z nasvetom, kako ravnati pri sumu na alergijo KML dokler še čakamo na datum pregleda pri alergologu. Naša 4-mesečna punčka ima rdeče suhe lišaje po prsnem košu, trebuščku, rokicah in nogicah (nekoliko so tudi srbeči). Pediater nama je dal mazilo Elidel (za po lišajih) in v lekarni pripravljeno kremo za nego. Dobili sva tudi napotnico za alergologa, pa nam šele čez 14 dni pošljejo datum za pregled, ki bo po mojih predvidevanjih čez par mesecev. Prijavili smo se tudi še na bioresonanco, ki jo imamo tudi šele v začetku februarja. Kako naj ravnam do takrat? Naj bom na dieti brez KML ali naj kljub vsemu jem kake skutke, jogurte – pediater mi je omenil, da moraš za zanesljive teste najprej 3 mesece normalno jesti. Kakšne so vaše izkušnje? Sama sem v dvomih glede tega, ker se bojim, da bo z lišaji vse slabše. Z Elidelom pa jih tudi nebi rada prevečkrat mazala (nam namreč pomaga), ker v navodilih piše, da je za otroke nad starostjo 2 leti (čeprav najin P pravi, da se brez skrbi lahko uporablja tudi za dojenčke). Zadnji teden pa imamo še en simptom – zeleno tekoče smrdljivo (po gnilih jajcih) kakanje. Kako ste ve ravnale do pregleda pri alergologu? Hvala lepa za vsak nasvet!
|
|
|
|