Prosim za pomoč - nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

M1987 -> Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 9:14:12)

Zdravo. Sem v veselem pričakovanju in v razočaranju nad našo državo. 14.1.2009 se mi izteče pogodba o zaposlitvi za določen čas. Bom pa zaradi bolezni in pretežkega dela v trajni bolniški, ali sem kako zaščitena, da ne izgubim službe? Je imela katero podobno izkušnjo? Sedaj me v službo kličejo, da podpišem neke papirje. Se lahko ujamem kakšno past? Je bila katera v podobni situaciji, kako se je končala? Hvala

Sonrisa -> RE: Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 9:26:02)

Prvič sem bila na bolniški in mi pogodbe niso podaljšali, drugič mi je zaradi nosečnosti niso hoteli podaljšati. Je pa šlo za različni službi.

Lalica1 -> RE: Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 9:26:21)

Nisem noben strokovnjak, vendar sem zaposlena za DČ (med porodniško mi preteče pogodba) in mislim, da tu ni noben zaščiten, da bi mu delodajalec bil dolžan podaljšati pogodbo. Ko pogodba preteče, pač preteče, razen če ti jo podaljša delodajalec na lastno željo.
Po moje...

lukec -> RE: Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 10:01:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Nisem noben strokovnjak, vendar sem zaposlena za DČ (med porodniško mi preteče pogodba) in mislim, da tu ni noben zaščiten, da bi mu delodajalec bil dolžan podaljšati pogodbo. Ko pogodba preteče, pač preteče, razen če ti jo podaljša delodajalec na lastno željo.
Po moje...

Se strinjam, ko poteče pogodba pač poteče, ne glede na nosečnost ali bolniško. Drugače bi bilo, če bi bila pogodba za nedoločen čas.
Sej po eni strani je to logično, sicer bi vsaka, ki je zaposlena za DČ zanosila in tako obdržala službo. Poskusi se pogovoriti z delodajalcem, če ti podaljšajo vsaj do porodniške, potem pa tako država poskrbi za tebe.

lukec -> RE: Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 10:21:15)

Še to. Tudi meni je potekla pogodba, preden sem šla na porodniško. Če si bila v zadnjih 18 mesecih pred porodniško zaposlena vsaj 12 mesecev, ti pripada starševsko nadomestilo - to je pa praktično porodniška, ker je tud odvisna od plače.

aleksandra 78 -> RE: Prosim za pomoč - nasvet (22.12.2008 11:00:51)

jaz sem bila zaposlena za DČ. Potekla je pogodba in me niso za naprej zaposlili, niti jim je bilo treba. Imam pa porodniško, moras pa biti tisti dan ko se zacne porodniška, zaposlena. Ali en dan prej. Bistvo je da ne rabiš biti 12 mesecev zaposlena, da bi dobila porodniško. Je pa v tem primeru manjša porodniška, ker se računa iz minimalcev.

Stran: [1]