ronja
|
in ko to fantu omenim, mi reče da jaz na to pač drugače gledam. Ja, to ima vsekakor prav. Tvoj predlog je sicer dober (da pošljeta otroke nazaj v istih cotah), ampak moraš se zavedat, da si mogoče oz. očitno on tega ne želi... Da mu je čisto vseeno za tisti denar in samo hoče, da je otroku lepo, pa konec. To zelo lahko razumem: če se postavim v njegovo kožo, bi mi bilo verjetno tudi precej vseeno, kako vse skup izgleda, samo da bi bilo otroku fajn. To se ti tak naredi v glavi, ko dobiš otroke . Če on ne bi imel, bi bilo drugo, tako pa očitno tudi vama ni hudega in on ne vidi v tem nobenega problema. tudi vprašanje, koliko je to res izkoriščanje - navsezadnje, če bi še živela skupaj, bi verjetno vsi imeli enak standard kot ga imata zdaj... Razumem, da ti vidiš to kot delanje norca, vendar pa je vprašanje, koliko lahko ti tu narediš, če ne on ne ona (še najmanj pa otrok, seveda) ne vidita tega kot izkoriščanje... Lahko da je to res njena taktika, lahko pa je tudi malo šlampasta - lubi je danes najini punčki pozabil obut čeveljčke, ko smo šli k babici - se zgodi, hehe, brez kakih podlih namenov zadaj . Hočem rečt, da če imata vidva zase dovolj in vajini otroci niso oz. ne bi bili prikrajšani, potem se nimaš kaj sekirat - naj ima tudi očka veselje, da kupuje otrokom stvari. Kot pravi tvoj fant: ti gledaš na to drugače, en banalen primer: "otroški stolček je kupil on, uporabljala ga bo pa ona" - ni čisto tako - uporabljal ga bo otrok! Bo pa res nastanjen pri njej, ampak rabi ga otrok, ona brez tega njunega otroka stolčka ne bi mela za kaj rabit... Probaj gledat iz te perspektive, pa ti bo lažje. Dejstvo je, da bodo mile duše vedno izkoriščale kake druge duše in to dokler pač sami ne uvidijo, da to ni najboljši sistem. Prepričat jih pa ne moreš, se morajo kar sami naučit... Imam prijatelja, ki ga punca hoče videt samo, kadar kaj rabi. Si mislim svoje o njuni ljubezni, če me vpraša za nasvet, mu iskreno povem (seveda ne direkt ostro na nož, ampak vseeno po pravici), ampak si ne delam utvar, da bi ga lahko jaz (ali kdo drug) prepričal. ko se bo hotel, se bo sam spametoval, če pa mu bo dobro tako, se mu niti ne bo treba. Navsezadnje je Bilu Gatesu verjetno lahko čisto vseeno, če ga nekdo izkorišča za par 100 dolarjev... nam pa bi to seveda pomenilo problem preživetja. Zato bi se mi verjetno prej zbunili. Ne vem pa, koliko je pametno, da ti njega braniš - v smislu: tako se ne bo nobena obnašala do njega, dokler sem jaz živa... ker ti to lahko ON zameri - to mu da vedeti, da ga nimaš za sposobnega sprejemati dobre odločitve in se postaviti zase - tega noben fant ne mara. Veliko rajši imajo, če jih imaš pač rada in sprejmeš, da včasih pač kaj zafrkne. Noben moški ne mara, da ga mora draga branit - oni so tisti, ki branijo, to je naravno in je pač v nas - oni nas branijo, me se ob njih počutimo varne. Zato mu probaj dvignit samozavest in bo potem verjetno sam ugotovil, če gre za izkoriščanje in temu primerno ukrepal.
|