sesil -> RE: Majski hroščki 2008 - 9.del (25.12.2008 16:16:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: sesil vesel božič!!!!!!!!!!!! pa obmesečnikom tudi čestitke. ste pa pridne s čvekanjem. včeraj me ni blo nič za računalnikom. sploh ga nisem prižgala. to mi ni podobno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem se spomnila da sem obljubila jani recept za panno cotto. 3,5 dl mleka 15g želatine (lističe) 150 g jogurta 50 g pasiirane skute tekoče sladilo (jaz dam natren) vaniljeva aroma (jaz tega ne dam) 200 g zmrznjenih višenj ali gozdnih sadežev... želatino prelijemo z nekaj žlic hladne vode in pustimo da nabrekne. zavremo mleko, vanj vmešamo želatino, 3 žličke sladila, vaniljevo aromo in premešamo, da se želatina stopi. pustimo da se ohladi. zmešamo jogurt in skuto ter ju s stepalno metlico vmešamo v ohlajeno mleko. prelijemo v modelčke in damo v hladilnik za 3-4 ure. segrejemo zmrznjene višnje do vretja in ko serviraš, poliješ s tem panno cotto. rabim še malo dopolnilnega pouka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - a mora biti obvezno želetaina v listih al je lahko tudi una navadna v prahu? - kako segreješ sadje? v vreli vodi? - v kakšne modelčke to daš? tiste ki hujšate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] , da ne boste omedlevale, narediš enako, le da daš vse sestavine light (skuta)oz. z malo mlečne maščobe (jogurt , mleko) uživajte v pojedini. bomo, ko mi boš do konca odgovorila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jaz nimam prakse z želatino v prahu. provaj pa boš povedala. zmrznjeno sadje enostavno fliknem v kozico, če hočeš malo več tekočine, lahko dodaš malo več vode ali pa lahko tudi pol sadja pretlačiš. modelčke, jaz sem bolj po gorenjsko - navadne plastične lončke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], sam daj samo do polovice, kel pol zvrneš in ostane narobe - lažje "stoji"
|
|
|
|