Pralno sušilni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

hugolina*** -> Pralno sušilni stroj (21.12.2008 15:29:54)

Ima kdo kombinacijo pralno sušilnega stroja. Sama sem ga imela namen kupit zaradi prostorske stiske tistega, ki se polni od zgoraj. Pa mi je marikdo rekel, da je kombinacija totalno zanič, da bom imela same probleme. Da naj rajši kupim posamezno. Ima kdo kombinirani pralni stroj po možnosti tega ki se polni od zgoraj. Prosim za kakšen nasvet.

zmajaz -> RE: Pralno sušilni stroj (21.12.2008 15:40:19)

Nekje sem prebrala, da pralno-sušilno stroji porabijo več vode za sušenje kot za pranje - ne vem sicer, kako je to možno, ampak tako je pisalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naj bi bili zelo neekonomični.

Dashenka -> RE: Pralno sušilni stroj (21.12.2008 16:27:45)

Jaz imam kombiniranega (Ariston) - polni se sicer "normalno" - torej od spredaj.

S sušenjem sem sicer čisto popolnoma zadovoljnja - posuši toliko kot opere - torej 5kg.
Ga pa, sušilec namreč,  uporabljam zgolj izjemoma - kadar mi zmanjka prostora za sušenje na zraku.

Neuporaba sušilca je moj "mikro" prispevek z zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov.
Sušilec je namreč energetsko zelo potratna naprava - en cikel sušenja  porabi še enkrat toliko energije, kot cikel pranja.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.12.2008 18:31:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Jančika_ -> RE: Pralno sušilni stroj (21.12.2008 20:38:11)

Tudi jaz imam Aristona, ravno pet let je pri hiši. Pere super, suši tudi in enostavno nimam pripomb. Resda je bolj praktično imeti ločena stroja, a če nimaš kam dat, nimaš kam dat. In če nimaš kam dat stroja, ponavadi tudi nimaš kam postavit stojala za perilo, pri nas je že tako. Prav bedno mi je, da je naše stanovanje občasno ena sama sušilnica perila. Tako da kar redno sušim v stroju.

Zmajaz, vodo pri sušenju porablja za ohlajanje pare, ki jo spušča v odtočno cev.

Anonimen -> RE: Pralno sušilni stroj (21.12.2008 22:32:42)

Jaz imam Electroluxovega, zaradi prostorske stiske, večino sušim v njem, razen poleti. Zaenkrat zadovoljna.

mayflower -> RE: Pralno sušilni stroj (23.12.2008 20:18:38)

Že sedem let Electrolux. Sušilca rabim občasno, ker če se da sušim zunaj. Se pa nič ni kvrail, razen enkrat- vzrok v selitvi, ko so ga preveč premetavali.

Stran: [1]