Tisana -> RE: neocate (21.12.2008 21:08:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ariella Ojla Tisana! Jaz ti lahko pomagam in ti povem, da kar dosti otrok z alergijo na KML ne prenaša ne allernove ne pregomina, z Janom je bil v bolnici en fantek tudi alergičen na KM in je allernovo bruhal v loku takšno reakcijo je imel in je tud dobil neocate. Tako da se pojdi pozanimat, Janu je allernova zelo škodila. Tisana daj mi še nekaj povej sem na enem strarejšem postu prebrala, da si ti uporabljala Bactoflor, jaz sem ga sedaj naročila in ga imam doma pa sem mu danes dala. Kakšne imaš ti kaj izkušnje s tem praškom, se pa ga sedaj dobi tud v slo ? Ker alergiki nasploh imajo slabo črevesno floro Jan pa sploh, ko je imel vedno vnetja. Saj lahko komot jemljejo otroci z alergijo na KML? Najprej obema hvala za odgovora. Bomo videli, kako bo danes ponoči. Pri nas je itak s spanjem ves čas problem, tako da potem več ne veš, od česa je. Je pa res, da je do sedaj imela na koži samo 1x reakcijo - predvidevam, da od suhih marelic. Kar se tiče Bactoflora - to so probiotiki ali drugače najbolj enostavno povedano - koristne bakterije, ki sestavljajo črevesno floro. Navadno jih reklamirajo v kakšnih probiotičnih jogurtih. Nikakor ne morejo biti škodljivi za posameznika. Kolikor vem, se ga v Slo še ne dobi, vendar poteka postopek za registracijo. Obstajata prašek za otroke in Bactoflor za odrasle. Mi smo naši pupi dajali po 1/8 čajne žličke 2x dnevno (zjutraj in zvečer) zmešano z vodo (kar po flaški) in sicer 2 meseca, potem pa ob vsaki driski. V primerjavi npr. z BioGaia kapljicami vsebuje 5 koristnih bakterij, medtem ko omenjene kapljice vsebujejo le eno. Težko rečem, kakšen učinek je imel Bactoflor na naši pupi, ker smo ob tem izvajali tudi še druge ukrepe, ki jih prej nismo. Vsekakor je črevesna flora izredno pomemben dejavnik imunskega sistema in kot takšno jo je pri alergikih (pri katerih se z vnosom alergena le-ta uničuje), ob driskah, jemanju antibiotikov...priporočljivo obnavljati tudi s pomočjo dodatnega vnosa probiotikov.
|
|
|
|