Knjiga in porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

VRTNICA84 -> Knjiga in porodniška (20.12.2008 18:46:48)

Zdravo!

Prosim za nasvet.
Zanima me če moreš dvignit knjigo iz borze, ko greš na porodniško oz. ko zaprosiš za starševski dodatek? Ter kak je potem z osnovnim zavarovanjem?

Hvala za odgovore.

lukec -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 19:07:08)

Kniga ostane na zavodu. Po koncu porodniške jo dvigneš za vpis pokojninske dobe in jo vrneš nazaj.

Najaa -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 19:14:30)

Meni je rekla prejšnji teden na zavodu, da ko bom šla na csd se prijavit za starševski dodatek, da se moram izpisat z zavoda in mi dajo tudi knjigo.

VRTNICA84 -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 19:22:33)

Meni je tudi svetovalka rekla, da morem knjigo dvignit.
Zdaj pa mi je ena, ko na borzi dela rekla, da je ne smem dvignit. Ker potem si tak kot, da si zbrisan iz evidence brezposelnih in ne moreš bit zavarovan.

Najaa -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 19:31:34)

Sej zavarovan si preko občine. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ne vem, meni je rekla, da tud če se takoj izpišem, ker zavarovanje imam itak urejeno, dela mi ne bodo iskali... Ampak sem vseeno rekla, da bom še malo počakala, če bi slučajno kakšno potrdilo rabila. In ko se bom prišla izpisat, dobim knjigo.

barika -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 19:33:31)

IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Zdaj pa mi je ena, ko na borzi dela rekla, da je ne smem dvignit. Ker potem si tak kot, da si zbrisan iz evidence brezposelnih in ne moreš bit zavarovan.

ja po enem letu se moraš pa nazaj prijavit.
najprej na CSD-ju dvigneš obrazec, da si bil na bolniškem, potem greš na spiz vpisat "delovno dobo", nato se nazaj prijavit na zavod, na občino uredit zavarovanje in nazaj na CSD nesit vlogo za socialno pomoč.

Sem si glih urejala prejšnji teden

AnciM -> RE: Knjiga in porodniška (20.12.2008 22:01:02)

IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

V času porodniške smo zavarovane za vse preko sociale. Jaz sem bila zaposlena za določen čas in se mi je v tem času iztekla pogodba. S knjižico ali s potrdilom od delodajalce o ne podaljšanju razmerja sem se morala zglasit na CSD in so mi uredili zdravstveno zavarovanje in sviz. Po končani porodniški moram pa po papir na CSD in z njim na sviz, da mi vpišejo v delavsko knjižico še pokojninsko dobo.

Stran: [1]