Kaj namesto pecilnega praška? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

S@nta -> Kaj namesto pecilnega praška? (19.12.2008 16:02:54)

Zmanjkalo mi je pecilnega, pa sem na tem, da naredim biskvit, kaj naj dam noter namesto tega, kaj bo če kr brez naredim?

Balonchy -> RE: Kaj namesto pecilnega praška? (19.12.2008 16:43:21)

IZVIRNO SPOROČILO: S@nta

Zmanjkalo mi je pecilnega, pa sem na tem, da naredim biskvit, kaj naj dam noter namesto tega, kaj bo če kr brez naredim? Beton!!!

Če nimaš pecilnega daj malo sode bikarbone al pa kvas...

zinkazi -> RE: Kaj namesto pecilnega praška? (19.12.2008 17:03:47)

za biskvit samo jajca, sladkor in moko. na eno jajce 2 dag moke in 2 dag sladkorja. cela jajca in sladkor močno stepeš, da je bolj čvrsto in zelo naraste, umešaš moko. jajca - beljak so rahljalno sredstvo.

*sato* -> RE: Kaj namesto pecilnega praška? (19.12.2008 18:54:56)

Jaz npr. za rolado nikoli ne dam pecilnega, pa je vedno rahlo testo. Testo pa delam po tem vrstnem redu (pa še najmanj dela in umazane posode je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]):
-iz beljakov stepem trd sneg
-dodam sladkor+vanil.sladkor
-rumenjake (vse to z mikserjem)
-nato pa z metlico-šibo narahlo primešam moko

Delam pa tako, kot je zgoraj napisano- na eno jajce po dve deki sladkorja in moke.

zinkazi -> RE: Kaj namesto pecilnega praška? (20.12.2008 9:07:28)

do nedavnega sem delala isto, kot ti *sato*, potem sem izvedela, da kadar mešaš cela jajca je manj možnosti da skupaj pade, ko je ohlajeno. malo bolj je potrebno vmešati moko, sicer je pa čudovit biskvit, ki se kosa z vsako torto, ki jo delajo profesionalci.

Stran: [1]