Ursi2 -> RE: ALERGIJA na KM, JAJCA (22.12.2008 7:32:06)
|
Živjo! Midva imava doma 10 mesecev starega sina in pred 2 mesecema so naju dali na dieto, ker sumijo na alergijo. Na izvide še čakava, sva pa na dieti brez mleka, jajc, pšenice in vseh izdelkov, ki so iz tega.. So mi pa v bolnici hoteli napisat recept za Alernovo, da bi mu ga dajala, pa sem rekla, da nočem, ker se bova dojila tako odlgo kot bo hotel in bova posledično oba na dieti. No, sej ne rečem, da kdaj ni težko, ampak meni osebno se je že od prvega dneva zdelo, da je vredno, ker gre za zdravje otroka in mi nip roblem. Če pa se mi že zalušta, pa pomisli, da bi vrgla vstran ves trud, pa je lažje. Poleg tega je pa še vedno veliko stvari, ki jih lahko jem, samo je pač treba pazit. Imamo pač velikokrat meso, krompir, riž, zelenjavo, Za naju naredim koruzne testenine, govejo juho jeva z rižem ali koruznimi testeninami. Kruh pač doma pečem. Tudi peciva in kekse se da zelo dobre naredit brez jajc in mleka. Pa na trgu imaš različna mleka (riževo, ovseno proseno) Sojino pa odsvetujejo,ker je kao nevarna in tudi zelo alergena. Lahko komot kuhaš pudinge, ješ corn flakes, rižolino ampak s kakim riževim mlekom. Pa tudi prosena kaša, ajdova kaša, ješprenj je velikokrat na jedilniku. Pa kaka Quinoja ali amarant!!! Ma, ful je stvari, sam pazit je treba pa malo pogledat. Moje mnenje je pač, da je za zdravje otroka pametno malo zobe stisnat in it na dieto. Ampak vsaka po svoje, seveda. Če pa želiš, pa mi piši na ZS, imam kr nekaj receptov za alergike, pa ti lahk na meil pošljem, če želiš!!!!!!!!
|
|
|
|