vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


PetraSkok -> vprašanje (19.12.2008 8:47:23)


Eno smešno vprašanje, ampak vseeno. Za novorojenčka sem kupila dve različni dudi, eno od Nuk-a, drugo od Avent-a, obe sta še zapakirani v original embalaži. Ko bom zelo kmalu šla roditi, ju bom nesla zraven, če bo naš otroček potreboval dudo.

No, zdaj pa smešno vprašanje - ali naj nesem dudo kar v original embalaži in jo tam odprem in dam otročeku v usta, ali pa jo doma pred prvo uporabo najprej steriliziram in potem nesem, nesem pa jo potem nekak zaprto, da je še vedno ''čista'' od sterilizacije?

Kako ste ve to naredile oziroma kakšna je praksa? Meni se še vedno zdi, da jo je potrebno čisto novo sterilizirat in potem nesti v bolnico. Ali se motim? Hvala vsem za odgovore.




evi28 -> RE: vprašanje (19.12.2008 8:52:13)

Mislim, da na pakungi piše, da se pred prvo uporabo sterilizira, vsaj na Aventovi, če se prav spomnim. Prekuhaš in daš v kako škatlico. Jaz sem ji dudo probala dat šele tam nekje pri enem mesecu, ko so se začeli krčki in je v P nisem imela zraven.




Jelcy -> RE: vprašanje (19.12.2008 9:07:46)

V bolnici sploh ne rabis dude!




botrca -> RE: vprašanje (19.12.2008 9:16:07)

Jaz nisem imela dude v porodnišnici. Sem jo pa prekuhala, ker tudi piše na aventovi škatlici in jo je imel samo ponoči. Saj ima aventova pokrovček, tvoja nima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Najaa -> RE: vprašanje (19.12.2008 9:37:38)

Seveda prekuhaš najprej.
Počakaj, če jo bo sploh hotel otrok. Saj ti lahko kasneje tvoj prinese.




ninini -> RE: vprašanje (19.12.2008 10:01:12)

Meni jo je mož prinesel,ko sem jo potrebovala in jo je doma prej prekuhal.Sicer je pa odvisno,če jo boš sploh rabila.Naš je imel močan sesalni refleks in ker je bil rumen so ga vozili pod lučko in so sestre rekle naj mu damo dudo,da bo lepo spančkal.




AnciM -> RE: vprašanje (19.12.2008 10:36:26)

Pred prvo uporabo vedno vse prekuhaš - dudo, stekleničko.

Drugače pa jaz nisem imela dude v P. So mu jo pa tam sami od sebe dali, da so lažje poslušali srček - ima šum. Tudi v LJ na neonetalnem so mu jo sami dali.




kajajaka -> RE: vprašanje (19.12.2008 10:56:02)

prekuhaj, shrani v škatlico in nesi s seboj - zavzeme res malo prostora.

nekateri otroci imajo močan sesalni refleks in hočejo dudo že v P. in v Lj.P jih je julija zmanjkalo - smo morale imeti svoje. No, moja je ni hotela, cimri je pa zelo prav prišla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




darcik -> RE: vprašanje (19.12.2008 12:14:35)

Jaz ti priporočam da jo najprej prekuhaš. Bi pa rajši vzela dudo od Nuka kot pa od Aventa. Mi je boljša in otrok ti jo bo prej zagrabil sploh če jo imaš od kavčuka.




pezbar -> RE: vprašanje (19.12.2008 12:26:24)

Kot je že ena napisala, imej dudo za vsak slučaj s sabo, ker imajo eni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] močen sesalni refleks. Če ne, ti lahko "uniči" bradavice že v dveh dneh... Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je imel močan sesalni refleks in je duda v porodnišnici še kako prav prišla. Imela sem aventovo. Po parih dneh, ko mi je dojenje steklo, pa ni maral več dude sploh in še danes je ne, pa smo sprobali kar enih par različnih.
Jaz bi na tvojem mestu prekuhala obe dudi, ju spravila v čisto škatlico in vzela s sabo v porodnišnico.
Itak pa nikoli ne veš, katera duda je boljša za tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], dokler je ne sprobaš. Zato, če imaš 2 različni, vzemi kar obe.




maca m -> RE: vprašanje (19.12.2008 13:11:14)

Jaz dude nisem nesla seboj v porodnišnico, pa mi je bilo žal. Prvo noč je cel čas jokal in si rinil svoj prstek v usta. tega pa nisem hotla, ker sem si jaz do 12 leta prst cuzala. Takoj zjutraj mi je je potem dudo prinesel mož. Seveda prekuhano.




blemma -> RE: vprašanje (19.12.2008 14:41:06)

S sabo sem nesla dve dudi, ki sem ju doma sterilizirala in dobro zapakirala. Že drugi dan sem jo po nasvetu sestre ponudila mali, ker je imela močan sesalni refleks in bi mi v nasprotnem primeru uničila bradavice.





Inigo -> RE: vprašanje (19.12.2008 14:54:29)

jst je v P nisem mela sabo. jo je pa mela cimra in so jo sestre in pediater kr okregali. dude v P še ne bo potreboval dojenček.

defenitivno pa jo prekuhaj in daj v škatljico za dude.




Netopirčy81 -> RE: vprašanje (19.12.2008 19:52:12)

Tvoja duda v P bo tvoja joška [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zna bit ja,da te bojo babice okregale. Kakorkoli, dudo je treba prekuhati, mislim sterilizirati no.




polona5 -> RE: vprašanje (19.12.2008 23:45:55)

Dojenčki so različni - eni dudo kar zagrabijo, drugi je ne marajo. Če ga pomirja, jst pravim, naj jo ima - raje, kot da se dere in od tega dobesedno zgubi glas. Okregajo pa te zaradi dude samo v porodnišnicah, kjer imajo CERTIFIKAT OD UNICEFA - NOVOROJENČKU PRIJAZNA PORORDNIŠNICA (kukr kdaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) - kar pomeni samo jošk in le jošk, ker se zaradi prisotnih dud, ob nadzoru porodnišnice, vzame certifikat nazaj. Me prav zanima, kdo je ta certifikat sestavu. Otroci namreč popolnoma izgubijo sesalni refleks okrog 7 leta starosti.

Vsekakor pa je treba dudo pred prvo uporabo prekuhat. Sama sem jo tud nesla s sabo v porodnišnico, kjer mi ni prav nihče težil. Lp




rija -> RE: vprašanje (19.12.2008 23:56:04)

Torej glede na dejstvo, da smo si ljudje in dojenčki zelo različni ne razumem nekaterih, ki z tako gotovostjo trdijo, da otrok ne rabi dude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Na podlagi česa si upate to trditi?

Jaz sem dudo vsekakor nesla zraven, ker nikoli ne veš, kaj boš rabil, kako se bo otrok obnašal, sploh, če je to tvoja prva nosečnost. In tista duda je res najmanj, kar daš v torbo.

Jaz sem nesla zraven sterilizirano, pa sem jo potem sterilizirala v porodnišnici še enkrat. Nobeden ni rekel čisto nič, ker je bila porodnišnica prijazna mamam IN otrokom.





ZmajTolovaj -> RE: vprašanje (20.12.2008 0:46:28)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Torej glede na dejstvo, da smo si ljudje in dojenčki zelo različni ne razumem nekaterih, ki z tako gotovostjo trdijo, da otrok ne rabi dude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Na podlagi česa si upate to trditi?

Jaz sem dudo vsekakor nesla zraven, ker nikoli ne veš, kaj boš rabil, kako se bo otrok obnašal, sploh, če je to tvoja prva nosečnost. In tista duda je res najmanj, kar daš v torbo.

Jaz sem nesla zraven sterilizirano, pa sem jo potem sterilizirala v porodnišnici še enkrat. Nobeden ni rekel čisto nič, ker je bila porodnišnica prijazna mamam IN otrokom.




Podpis.




Tisana -> RE: vprašanje (20.12.2008 11:21:07)

Preden jo daš otročku, jo steriliziraj. In kar nesi jo s sabo. Od viška glava ne boli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Naši pupi so jo dali na intenzivni, da so z njo spodbujali sesalni refleks. Moja cimra je bila vsa srečna, ker je imela dudo s sabo, ker prva dva dni ni imela dovolj mleka, pa še pupa se ni znala dobro pristavit, in je bila duda edina stvar, zaradi katere je vsaj za nekaj časa prenehala jokati.




Stran: [1]