Deja -> RE: Brez dodatnega zavarovanje (18.12.2008 19:32:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa25 evoga.... direkt iz zakona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Z obveznim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev: 1. v celoti: - sistematični in drugi preventivni pregledi otrok, šolske mladine, študentov, ki se redno šolajo, žensk v zvezi z nosečnostjo in drugih odraslih oseb v skladu s programom, razen preventivnih pregledov, ki jih na podlagi zakona zagotavljajo delodajalci, Točno tako.... Jaz sem se poročila v juniju, pol sem šla na morje in ko sem se vrnila sem si začela urejat papirje. Šla sem na ZZZS kjer so mi staro zdravstveno kartico vzeli, mi dali potrdilo o obveznem zavarovanju in rekli da novo kartico dobim čez kake 3 tedne. Jaz pa sem imela vmes- ko sem bila brez kartice UZ in pregled.... Pol pa mi je sestra rekla da za pregled je kao ok, ampak za UZ pa bomo videli - da bo odvisno od diagnoze.... Pa sem jo vprašala kak to misli.... pa je rekla da če je nosečnost pol je OK, če pa se bi bilo izkazalo da ne bi bila noseča - pa bi morala UZ plačat...
|
|
|
|