Aly -> CEDEVITA (13.4.2005 13:23:38)
|
Tudi moja pripomba ni bila zlonamerna :)....sploh pa ni šla osebno na tebe Gina, izrazila sem jo le hipotetično :).....mi je žal, če si tako razumela..... še manj, da bi s tem pokazala svojo "naravo"...:zmeden: Sem se le postavila na mesto KMALU, ki je postavila vprašanje in pravi, da jo ogromno popije, (tudi sama sem jo pila med nosečnostjo in tudi sedaj med dojenjem), da se ne bi zaradi navedb sekirala :zmeden:, saj ta dejstva res niso strokovno preverjena - mislim, da se glede tega strinjamo.... zato sem tudi povprašala na Zvezo potrošnikov Slovenije, in kot sem že dejala, so "obljubili", da bodo v prihodnosti opravili test o tovrstnih napitkih..... Moje mnenje: Cedevita vsebuje predvsem vitamin C, pa tudi vitamin E, B6, B12, folno kislino....vse to kar nosečnica in doječa mamica potrebuje v večjih količinah - zato vitamina C (in tudi vit.skupine B) ne more biti kar tako preveč, saj se sproti neizkoriščen del izloča iz našega telesa s sečem (nasprotno temu je npr. vitamin A).... Vprašljiv pa je res dodani aditiv E414 - saj ga Vipov test npr. uvršča v skupino A, ki pomeni tveganje za zdravje v smislu alergij - vendar z upoštevanjem pomembnega dejstva, da še niso opravljene zanj podrobne toksikološke preiskave...torej trenutno zgolj domneva.... Lep dan vsem :rozica: Aly
|
|
|
|