kalbo -> RE: Hrana za dan vnaprej (19.12.2008 9:25:34)
|
Piščančji file zrežeš na trakove, posoliš, popopraš, pokapaš z olivnim oljem in na hitro spečeš, zraven pa kuhan riž. Pripravljeno v 15 minutah. Podobno pripravljen piščančji file vržeš v vok, mu dodaš vso možno zelenjavo narezano na kocke in na koncu dodaš kuhan riž (to obožuje moja žena, za moj okus je preveč zelenjave) Prešano slanino nasekljano prepražiš na malo olivnega olja, dodaš česen in zaliješ z zmiksanimi pelati. Dodaš sol, malo popra, baziliko in origano. To preliješ čez kuhane špagete, al pa bilo kere testenine. Če narediš omako boloneze (če rabiš moj recept povej) recimo v nedeljo, ko maš več časa, ostanek daš v hladilnik in naslednji dan samo dodaš v slani vodi skuhan stročji fižol (kar unega zmrznjenega) in skuhaš pire in maš odlično boranjo. Špinača s pire krompirjem (če rabiš recept povej) zraven jemo pečene hrenovke, ali pa pečeno jajce na oko položeno čez krompir Pol pa še hitre juhice: Porova: Na olivnem olju prepražiš nasekljano prešano slanino, dodaš narezan por in na kocke narezan krompir, soliš in nekaj časa dušiš, zaliješ z vodo in ko je krompir kuhan pretlačiš s tistim za pire (krompir se pretlači, por pa ostane okusno cel), dodaš sladko smetano, še malo pokuhaš in po potrebi dosoliš
|
|
|
|