Dermatitis PERIORBITALIS oz. kožne težave pri 5-letnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

mojpav -> Dermatitis PERIORBITALIS oz. kožne težave pri 5-letnici (17.12.2008 15:35:31)

Pozdravljeni !

Hčerka, ki bo januarja dopolnila 5 let ima drugo leto zapored in spet v jesensko / zimskem času težave s svojo kožo, ki je predvsem po celem telesu, predvsem pa po obrazu (okoli oči), na vratu, v pregibih sklepov in po hrbtu izredno suha na dotik (ponekod tudi na videz)in zelo srbeča. Zaradi slednjega ima sedaj že drobne pikice - hrastice, saj se praska. Alergologinja (pri kateri so testi na pršico, hrano in drugo OK), je postavila diagnozo DERMATITIS PERIORBITALIS. Nimam pojma kaj to je in tudi na netu ne najdem, ugotavljam le, da je očitno več vrst dermatitisa. Zdravimo pa zaenkrat le s kremo Adermo, okoli oči pa z kremo Elidel ter pazimo na nego telesa (nobenih otroških šamponov, ki so agresivni, ne več tako pogosto kopanje).

Ali mi lahko kdo kaj več pove o tej zvrsti dermatitisa ?? Hvala.

tviti -> RE: Dermatitis PERIORBITALIS oz. kožne težave pri 5-letnici (11.3.2009 20:34:35)

pozdravljena.glede na to,de je sporočilo že bolj staro ne vem če ga boš še brala,pa vseeno...tudi naš 4,5 let star fantek ima takšne težave.sicer ima dermatitis že od rojstva ampak letošnjo zimo ima grozno poslapšanje.ravno tako kot vaša ima okoli oči ves čas rdeče podočnjake in pediatrinja pravi,da od dermatitisa.tudi mi mažemo z elidelom,sicer ne prepogosto po obrazu in vratu pa z adermo ali pa negovalno kremo,ki mi jo zmešajo v lekarni.ves čas se krempa,koža je hrapava in rdeča,kadar je zunaj pa se vse še poslabša.oči ima kot mali vampirček in izgleda kot da je ves čas bolan.testi pa niso pokazali nobene alergije.mislili smo,da bo to prerasel,sej še ni imel kdaj takšne kožice,ampak letos je res grozno.upam,da bo spomladi boljši.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

goda13 -> RE: Dermatitis PERIORBITALIS oz. kožne težave pri 5-letnici (14.3.2009 17:32:32)

Vama priporočam uporabo BLUE CAp šampona, kreme in gela za tuširanje. Moja nečakinja tudi ima neke vrste dermatitis, ne vem točno katerega, pa so že vse mogoče probali, zdaj so pa še to in ne morejo verjet, da je že po prvem dnevu-po tuširanju bla koža gladka kot dojenčkova[sm=bravo.gif]

Stran: [1]