Karmy25 -> RE: Varčevanje (11.1.2009 18:07:20)
|
Pozdravljeni! Še moj komentar na zgornje razno razno kometarje: No, da vam povem to je bila polica zavarovalnice KD (oziorma ko sva sklenila se je imenovala Slovenica, potem pa jih je prevzel KD življenje - sama ne vem točno, sicer pa nima veze). V bistvu sem želela s svojim prejšnjim postom povedati, da naju je agent, ki je bil pri nama dobesedno nap.... (No ta agent je še celo sorodnik). Prišel je na dom in nama začel razlagati o donosih, varčevanju in tako naprej... Izrecno sva mu s partnerjem rekla, da želiva varno polico, da naju toliko ne zanimajo donosi, ampak predvsem varnost! Ne vem kako bi mu še naj drugače razložila kot tako, da sva mu rekla, da želiva življenjsko zavarovanje, ki ima zajamčeno izplačilo. Torej, da čez 30 let dvigneva denar, ki sva ga vplačala plus neke obresti, ki nama niso toliko pomembne. V nulo naju je prepričal, da to drži na KD naložbeni polici. O stroških te police ni bilo prav tako povedanega ničesar. No mine tri leta, kriza na trgih in me je zanimalo, koliko je denarja na polici, ker po moji logiki bi ga moralo biti gor toliko, koliko sva vplačala, če bi bila vsota zajamčena oziroma malo manjša za pač kakšne njihove stroške. No in takrat je prišel na dom izpisek, da nama je v treh letih gor ostalo niti ne 100 EUR no in zato sva se odločila polico prekiniti (kolikor vem to ni niti 1/3 vplačanega denarja). Zakaj sva jo prekinila? V prvi vrsti zato, ker naju je agent grdo nalagal! Želela sva klasično polico on nama je naredil nekaj čist drugega. Vse lepo in prav za tiste, ki vedo kaj plačujejo, zakaj plačujejo in kako. Nimam nič proti da nekdo varčuje na fondpolici. Moj namen je bil samo povedati, kako lahko človeka nalažejo. Prepričana sem, da 90% ljudi, ki imajo tako polico nimajo sploh pojma kaj imajo. Ker je tem agentom pomembno ne, da nam uredijo zavarovanje in varčevanje, ampak da mastno skasirajo! V glavnem nikoli več nočem imeti opravka z nobenimi naložbami, skladi.... Meni je važno, da sva zaščitena midva s partnerjem, da bo najin bodoči otrok mirno spal, če se kateremu kaj zgodi in da vem, da bom lahko ta denar za katerega trdo delam tudi čez 30 let dvignila. Se opravičujem, če sem bila predolga, vendar me take stvari tako razjezijo, še posebej ko odgovarjajo agentje, ki itak da delajo samo za svojo korist in ne korist nas - strank. Lep pozdrav!
|
|
|
|