Obrazec za porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

zorica -> Obrazec za porodniško (17.12.2008 9:46:56)

Zadnjič sem si šla po vse obrazce ki jih rabim za porodniško itd., pa me sedaj zanima sledeče :

v ponedeljek bom imela točno 60dni do PDP.To pomeni da moram takrat nesti na CSD že izpolnjene obrazce ?Ne bi rada kaj zamudila,......

bskrle -> RE: Obrazec za porodniško (17.12.2008 10:07:52)

Ja, seveda. Kaj ti tam tega niso povedali?
Sicer pa dan gor ali dol, se da vse še urediti.

zmajaz -> RE: Obrazec za porodniško (17.12.2008 10:18:02)

Ma to je vse odvisno od CSD-ja. Jaz sem jih oddala 2 dni pred nastopom porodniškega dopusta - zato, da se mi je zraven štelo še izplačilo tistega meseca, sicer bi dobila manj porodniške, ker sem bila zaposlena komaj 7 mesecev. Seveda sem prej vprašala, če lahko oddam tako pozno in razložila zakaj, pa mi je svetovalka rekla, da ni noben problem. Sej kaj ti pa lahko - ne morjo ti rečt, da ne boš dobila porodniške, ker si prepozno oddala, če si do nje upravičena.

Šaki -> RE: Obrazec za porodniško (17.12.2008 10:25:12)

se čist strinjam s tabo majaz.
res je odvisno od csd-ja
kako čudno ane<???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ker za moje pojme bi to moral iimeti vsi lepo pošlihtano.

no jz sm ravno prišla od csd pa sm rekla k mam pdp konec februarja, če lahko oddam po desetem januarju,je rekla samo 60 dni pred pdp.tak je zakon!
sj razumem samo lahk bi lepo povedala.
no whatever.....
jz bom raje oddala tako kot je po zakonu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
da ne bo kaj narobe.

je pa seveda bolje če lahko oddaš vlogo vsaj tako da se ti šteje še zadnja plača, to pa velja bolj za tiste ki niso bili zaposleni zadnjih 12 m.

zmajaz -> RE: Obrazec za porodniško (17.12.2008 10:31:08)

Čudno je to res - jaz sem prišla 60 dni prej na CSD in sem nesla vlogo za pomoč ob rojstvu otroka, pa za porodniški dopust in mi je svetovalka celo sama rekla, da saj za vlogo za porodniški dopust mam pa še čas - in potem sem jo vprašala, če lahko oddam tako pozno, da bom še decembrsko izplačilo zraven pisala, pa je rekla, da seveda - da ni noben problem. Imam zgleda v redu svetovalko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je pa to sramota, da si odvisen od dobre volje svetovalke - pa vemo, da so na takih delovnih mestih (pre)pogosto tudi zatežene ženske, ki so še same sebi odveč in namesto bi ti pomagale, komaj čakajo, da te kje zafrknejo.

zorica -> RE: Obrazec za porodniško (17.12.2008 10:34:00)

Punce najlepša hvala za tako hitre odgovore.Bom danes kar nesla v računovodstvo da mi izpolnijo obrazec do petka - zadnjih 12plač, tako da bom potem v ponedeljek oddala, da ne bo kaj narobe.

andea -> RE: Obrazec za porodniško (22.12.2008 18:58:41)

Da vam povem eno zgodbo.
Zadnjič kličejo iz podjetja, da še niso dobili obvestila, kdaj njihova delavka nastopi z porodniškim dopustom. Nastopila naj bi nasledniji dan. Potem smo vse papirje 5x pregledal, vloge nikjer. Potem pride delavka vprašat, če smo vlogo našli. Ona pa jo je držala v roki. In ni bil noben proglem, ker je vlogo tako pozno oddala.

Stran: [1]