Očka na porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

alisson -> Očka na porodniško (6.4.2005 10:34:37)

Dobila sem dobro ponudbo za službo porodniška pa se mi nij še istekla zato bi šel mož na porodniško.Tu pa je nastal problem,saj je njegovi delodajalec rekel,da gre na porodniško lahko samo 3mesece.Ali je to v moči delodajalca,da lahko on postavi rok koliko dolgo je mož lahko na porodniški?Mož namreč dela v javnem sektorju.Zabičal mu je tudi,da bo izgubilto delovno mesto in bo potem premeščen na slabše.Rekli so mu tudi,da on ne more uveljavit,to da nebi delal nočne do hčerkinega 3leta.Pomagajte mi,če je imela katera tak problem jast sem že obupana.Hvala lepa:rozica:

Anonimen -> Očka na porodniško (6.4.2005 12:46:27)

Oče ima pravico do pordniške, ravno tako kot mati. Po moje so pravice iste. Seveda ga pa lahko zdriblajo na nižje delovno mesto ali tudi odpustijo ravno kadar hočejo. Meni npr. lahko še danes "dokažejo", da sem popolnoma "nesposobna" za opravljanje dela. Upam, da mi ne bodo, ampak tako to je. Pravice so eno, realnost je pa na žalost druga.

nejcko -> Očka na porodniško (6.4.2005 13:49:43)

Sicer nisem čisto si8gurna, ampak meni je bilo rečeno, da lahko oče koristi porodniško le v primeru, da sta se tako izrekla na CSD že na začetku. Če si sebe vpisala, da boš na porodniški do tega in tega datuma, tega ni več mogoče spremeniti oz. mož ne more vzeti porodniške namesto tebe do konca. Butasto, ampak baje je tako.

Kar se pa drugega vprašanja tiče - danes je žal vse možno.

anajmad -> Očka na porodniško (6.4.2005 20:00:48)

Tako kot je napisala nejcko.Ne da se kr neki vmes spreminjat.Zato,ker vem ko sva lani ravno z možem šla na CSD in so nama lepo povedali,da morava vse lepo naprej povedati,obvestiti svoje delodajalce itd.Na žalost je tako.
en lp:morje:D.

Anonimen -> Očka na porodniško (6.4.2005 20:27:47)

Mogoče pa Alisson misli na tisti čas za varstvo in nego? Ker saj najbrž ne bi niti sama šla v službo prav med porodniško - ali pač?

Alisson, če misliš na tisti čas, potem pa lahko oče koristi tistih 30, 45, 75 al koliko je zdaj dni kadarkoli v roku 7 let.

alisson -> Očka na porodniško (7.4.2005 9:53:23)

jast sem že v naprej povedala da bo mož koristil tudi porodniško.Samo mož ni v službi povedal.Tistih 30,45,75dni bo tudi koristil tudi to sem v naprej povedala na sociali oni ničnekomplicirajo,sam pr možu v službi.ok čao lepa hvala za odgovore:rozica:

nejcko -> Očka na porodniško (7.4.2005 11:12:56)

Aja, če je pa tako, po moje mu lahko nagajajo. Konec koncev bi bilo fer do delodajalca, da je v naprej seznanjen, kaj ga čaka.

Stran: [1]